Foto: Øxenholt Foto

Der er nu faldet dom i sagen om sommerens påsatte rådhusbrand i Grenaa.

Grenåenser kan ikke forklare, hvorfor han satte ild til byens rådhus

Brandstiftelse på rådhus og besiddelse af stor mængde narko koster tre et halvt års fængsel

Af
Jeppe Rafn

37-årige Jesper Eberhard Petersen fra Grenaa har tilstået i retten, at han under et indbrud på rådhuset i Grenaa satte ild og startede flere brande, som raserede det centrale rådhus i Norddjurs Kommune.

Dagens retssag i Retten i Randers gav derimod ikke noget svar på, hvorfor han gjorde sig skyldig i brandstiftelse i forbindelse med indbruddet, der skete natten til 27. juni i år.

"Han kunne ikke svare på, hvorfor han satte ild, selvom jeg spurgte til det mange gange," fortæller Østjyllands Politis anklager i sagen, Rosa Pape.

Udover at tilstå branden tilstod Jesper Eberhard Petersen også at have begået indbruddet på rådhuset, hvor der blev stjålet forskellige ting, samt at have været i besiddelse af næsten 700 gram amfetamin, som politiet fandt på hans bopæl i Grenaa og primært var beregnet på videresalg.

Narko og brand vejede lige tungt

De tre sager blev af retten takseret til en samlet straf på tre et halvt års ubetinget fængsel, hvilket var den straf, anklageren som minimum havde krævet.

Med hensyn til narkobesiddelsen henviste anklageren til to lignende sager, hvor der er idømt straffe på halvandet års fængsel og et år og ni måneders fængsel.

"Branddelen var sværere, for jeg har ikke kunnet finde en brandsag, hvor der bliver sat ild til et rådhus, der ikke handler om, at gerningsmanden var sur på rådhuset. Der er ikke nogen praksis," forklarer Rosa Pape, som altså valgte at gå efter en nogenlunde ligeså lang straf for brandstiftelsen som for narkobesiddelsen, så den samlede straf skulle være på mindst tre et halvt år.

Indbruddet på rådhuset i sommer blev begået sammen med en anden mand på 33 år, der ikke havde noget med brandstiftelsen at gøre. Han fik for en måneds tid siden en dom på tre måneders fængsel for sammen med Jesper Eberhard Petersen at have begået indbruddet.

Begge mænd blev anholdt nogle dage efter branden. Vidner og tekniske beviser har styrket politiets sag mod de to mænd, oplyser anklager Rosa Pape.

Publiceret 23 October 2018 21:27