Søndagens gudstjeneste i Marie Magdalene Kirke byder på lidt andre instrumenter end sædvanligt. Arkivfoto

Søndagens gudstjeneste i Marie Magdalene Kirke byder på lidt andre instrumenter end sædvanligt. Arkivfoto

Der blæses til jagtgudstjeneste i Marie Magdalene

Jagt-gudstjeneste er en ny tradition som vinder mere og mere indpas rundt omkring i landets kirker. På søndag også på ny i Marie Magdalene Kirke

Af
Lars Norman Thomsen

I samarbejde med Ryomgård & Omegns Jagtforening og Marie Magdalene Forsamlingshus har sognepræst Torben Jensen atter arrangeret jagtgudstjeneste på søndag i Marie Magdalene Kirke med start i kirken klokken 11 og bagefter frokost i forsamlingshuset ved siden af kirken.

Sidste år ved denne tid var det første gang i nyere tid, at man i Marie Magdalene undersøgte om der er fællestræk mellem jagt og en gudstjeneste.

Det blev så stor en succes, at det sikkert var startskuddet til en tradition.

Det er ikke i strid med kristendommen at gå på jagt, mener hverken Torben Jensen eller med ham mange andre af landets præster.

” Det kalder på ydmyghed at være tilstede i naturen på den måde, som jægeren er. Når man ligger klokken fire om morgenen og venter på et andetræk, så går det op for en, at det ikke er en selvfølge, at dagen gryr. Man fornemmer det Guds under, det er, at lyset kommer, og livet begynder,” sagde således sognepræst Niels Henrik Ellekilde helt tilbage i 2002 til Kristeligt Dagblad, da flere medlemmer af Landsforeningen mod jagt råbte højt og sammenlignede jagt med lystmord.

”Jægerne mærker Den Store Stilhed, hvor de fleste andre først vågner, når alt er i gang, busserne dytter, og livet snurrer løs. Det kan man ikke undgå at blive religiøs af,” lød det videre fra sognepræst Niels Henrik Ellekilde.

Kendte forfatterpræster som Kaj Munk og Steen Steensen Blicher var ivrige jægere og brugte mødet med naturen som inspiration til deres præstegerning.

Marie Magdalene Kirke er pyntet op til lejligheden på søndag, og der vil være jagthornsblæsere og øvrige jagt-relevante indslag.Frokosten koster 50 kr./person + drikkevarer og pengene går til sognets lokale julehjælp. Tilmelding til forsamlingshuset.

Publiceret 19 October 2018 09:00