Billy Cross (i midten) og Anne Dorte Michelsen (th.) kan høres på Fuglsøcentret lørdag aften. Pressefoto

Billy Cross (i midten) og Anne Dorte Michelsen (th.) kan høres på Fuglsøcentret lørdag aften. Pressefoto

Koncert på Fuglsø: Anne Dorte Michelsen er ikke blevet tungere i røven med alderen - tværtimod ...

Mød en af landets mest indfølte og tidløse singer-songwritere ved koncert på Fuglsøcentret lørdag sammen med et band med guitaristen Billy Croos som kapelmester

Af
Lars Norman Thomsen

For der er li’ssom

magneter

indbygget i det sofaarrangement

jeg har købt på klods i går.

Og jeg bli’r tung’re og tung’re

i røven af at sidde i det

og jeg tror jeg hænger fast om et par år.

...sang Anne Dorte Michelsen på sit debutalbum 'Mellem dig og mig' fra 1983, der var produceret af den herboende amerikanske guitarist Billy Cross, kendt fra sin tid med Bob Dylan og senere som ham, der sparkede nyt liv i Delta Blues Band som af indlysende, markedsføringsmæssige årsager blev omdøbt til Delta Cross Band.

Det var også Delta Cross Band og Billy Cross, der sørgede for, at rock-poeten Carsten Valentin Jørgensen fik et comeback af dimensioner med albummet 'Tidens Tern' efter tiden med 'Det ganske lille band', CV Jørgensen.

Tøsedrengene bragte Anne Dorte Michelsen frem i rampelyset, og derfor var det oplagt for hende at få forløst sine ubestridelige singer-songwriter evner i et seriøst soloprojekt.

Billy Cross var den oplagte og kongeniale mand til opgaven. Med sin baggrund i amerikansk rock med et stænk af folk var han den rette mand til opgaven. Det kom der et både lytteværdigt, velproduceret og håndspillet album ud af. Ikke mindst brillerede den hidkaldte amerikanske trommeslager Anton Fig.

Samarbejdet Michelsen-Cross hvilede i 25 år, men blev vakt til live igen, da Billy Cross blev kaldt i studiet for at spille med på og producere Anne Dorte Michelsen s seneste album 'De voksnes rækker' fra 2015.

Sammen med et hold af rutinerede musikere bladrer Michelsen og Cross i førstnævntes omfattende sangkatalog, når de lørdag giver koncert på Fuglsøcentret.

Bandet består af: Dan Hemmer: Orgel, klaver og keyboards Frederik Damsgaard: Bas Rasmus Kihlberg (S): Trommer Guitar og kapelmester: Billy Cross

Publiceret 18 October 2018 19:00