Bobby Brix (her fanget i en yngre udgave) med en fortid i AGF som eliteungdomsspiller og 2. Divisionsspiller er tilbage i Aunings trøje. Arkivfoto

Bobby Brix (her fanget i en yngre udgave) med en fortid i AGF som eliteungdomsspiller og 2. Divisionsspiller er tilbage i Aunings trøje. Arkivfoto

Seriefodbold: Anders Friis dobbelt målscorer i første sejr til Auning IF

Auning IF har fået troen på overlevelse tilbage efter fortjent 4-1 sejr over Åstrup/Hammelev IF i Serie 3

Af
Martin Schultz

Endelig fik Auning IF sin første sejr, da bundholdet lørdag eftermiddag på lånt græs på Øster Alling Stadion besejrede Åstrup/Hammelev IF med 4-1 efter 2-1 ved pausen.

Det hårdt prøvede Auning mandskab, som i dette efterår har haft så svært ved at få point på kontoen på trods af godkendt spil, vejrer dermed morgenluft og allerede fredag aften kan vi se frem til et højspændt opgør, når Auning IF kommer på besøg hos IF Midtdjurs på AC Huse Park i Ryomgård.

”Endelig fik vi den første sejr. Det var en vind eller forsvind kamp mod Åstrup/Hammelev IF. Med sejren har vi nu mulighed for selv at afgøre vores skæbne,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen.

”Det var en stor forløsning at vinde over Åstrup/Hammelev IF. Vi har spillet godt og fået point i tre ud af de fire sidste kampe. Så pilen har peget opad, og vi er optimistiske og tror på, at vi kan klare os fri af nedrykning,” siger Claus Svenningsen, som nu ser frem mod det han kalder ”6-point”-kampen mod IF Midtdjurs.

”Der er lagt op til noget af en gyser. Det er en vital vigtig kamp for begge hold,” mener Claus Svenningsen.

Meget duelspil i 1. halvleg

Auning IF havde flyttet kampen mod Åstrup/Hammelev IF til Øster Alling Stadion på grund af de håbløse baneforhold på Auning Stadion.

”Det var en kamp, som vi sad rimeligt godt på. Men vi startede med at få en spand koldt vand i hovedet, da Åstrup/Hammelev kom foran efter 17 minutter. Men vi viste god moral og fik udlignet få minutter senere, da Christian Dahl lagde en bold ind i feltet, som Simon Stampe kom først på og sparkede bolden i mål. Så var vi med igen, og det var vigtigt at komme hurtigt tilbage,” siger Claus Svenningsen.

Kampen bølgede frem og tilbage med meget duelspil, men Auning IF fik det næste vigtige mål, da Anders Friis Laursen brød igennem på venstre kant og sparkede bolden i mål i det lange hjørne.

”Der var forskellige muligheder i en kamp, som nærmest var en åben slagudveksling, men vi skabte ok med chancer frem mod halvlegen.”

Auning IF på 3-1 på et kludemål

I starten af 2. halvleg var det ifølge Claus Svenningsen som om Auning IF blev bange for at vinde.

”Vi spillede bedst og havde styr på det, men vi har i denne sæson før prøvet at smide det hele væk. Så vi var stressede. Vi havde brug for et mål for at få skabt ro på spillet,” siger Claus Svenningsen.

Der skulle dog gå frem til 70. Minut, før Auning IF kom på 3-1 på et kludemål, da Daniel Nielsen fik sidste fod på en bold, der knap nok kunne trille over stregen. Men ind kom den, og foran med 3-1 fik Auning IF ro på resten af kampen.

”Åstrup/Hammelev IF skulle nu længere frem. Det gav plads i bagrummet, og vi havde flere omstillingsmuligheder,” siger Claus Svenningsen.

Men Auning IF måtte frem til dommerens tillægstid, før Anders Friis Laursen slap fri efter en omstilling og scorede sit andet mål til 4-1.

Den dobbelte målscorer Anders Friis Laursen blev valgt til kampens spiller.

Åstrup/Hammelev IF har præsteret over evne

”Det var en jævnbyrdig kamp i 1. halvleg, hvor vi kom foran på et rigtig godt mål af kantspilleren Jens Madsen. Men Auning IF fik masser af energi efter en hurtig udligning og kom så foran med 2-1. I 2. halvleg er vi helt væk, og der var nærmest tale om spil til et mål,” siger Åstrup/Hammelev IF’s træner Kim Busse.

”Det var fuldt fortjent, at Auning IF vandt, for de spillede godt. De ville det her mere end os og de kæmpede godt.”

Åstrup/Hammelev IF manglede vigtige spillere på holdet, men stillede som altid med et hold, som kæmpede for sin chance.

”I bund og grund har vi i denne sæson spillet over evne og har derfor fået 12 point. Vi kan tabe til alle hold, men vi kan også slå dem. Vores nederlag til Auning IF åbnede slutspillet mellem bundholdene, og vi skal helst vinde over IF Midtdjurs fredag 19. oktober. Det bedste resultat for os i kampen mellem IF Midtdjurs og Auning IF vil være uafgjort. Men vi kæmper videre, og så ser vi hvad der sker,” siger Kim Busse.

Målscorer Jens Madsen var den suverænt bedste spiller på Åstrup/Hammelevs hold, som fredag aften møder AC Norddjurs på hjemmebane.

Kampfakta:

Serie 3, pulje 35

Auning IF - Åstrup/Hammelev IF 4 - 1 (2 - 1)

Lørdag 6. oktober kl. 13.00 på Øster Alling Stadion

Målscorere:

0 - 1 Jens Madsen (17. min.)

1 - 1 Simon Stampe (20. min.)

2 - 1 Anders Friis Laursen (30. min.)

3 - 1 Daniel Nielsen (70. min.)

4 - 1 Anders Friis Laursen (90. min.)

Publiceret 09 October 2018 17:08