Procentvis får man i dag mindre 'rabat' ved køb af hus end man har fået de seneste år.

Procentvis får man i dag mindre 'rabat' ved køb af hus end man har fået de seneste år.

Så meget forhandlede østjyderne prisen ned

Jo færre penge man skal bruge på mursten, jo flere kommer der til at være tilbage til de renoveringsprojekter, der egentlig ville være rare at få gjort noget ved

køb Når det kommer til den rabat, som huskøberne forhandlede hjem, så er den procentvist faldet. En opgørelse fra boligsiden Boliga viser nemlig, at der i årets seks første måneder i gennemsnit blev givet 4,6 procent i forhandlingsrabat på de danske huse - mens det sidste år var 4,7 procent og 5,4 procent forrige år.

I Østjylland er der dog stor forskel på, hvor meget køberne har fået i rabat. I Aarhus Kommune kunne de "kun" presse prisen 3,2 procent ned - hvilket faktisk er en snert mere end de seneste to år - mens det i Syddjurs Kommune var hele 7,3 procent, der blev barberet af prisen.

Smart forhandling

Men selvom det kan føles akavet at forhandle om prisen, så er der altså penge at spare, hvis man tør give det et forsøg. Og en klog køber er bevidst om, hvordan de griber deres forhandling an:

"Mange tror fejlagtigt, at det at påpege fejl og mangler ved den bolig, som man ønsker at byde på, kan medvirke til at få prisen ned. Det er i langt de fleste tilfælde forkert, og er man først gået ned ad den vej, så er det svært at komme på rette spor igen," siger Lennart Christensen, direktør hos Købersmægler.dk.

-vik

Publiceret 05 October 2018 11:23

SENESTE TV