Kirstine Bille i sit es med mikrofonen ved hånden. Tirsdag rundede den 58 årige Syddjurs politiker en milepæl, da hun kunne fejre 25 års jubilæum som ansat hos Viden Djurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille i sit es med mikrofonen ved hånden. Tirsdag rundede den 58 årige Syddjurs politiker en milepæl, da hun kunne fejre 25 års jubilæum som ansat hos Viden Djurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Jubilæum: Kirstine Bille har fejret sølvbryllup hos Viden Djurs

Den tidligere Syddjurs borgmester rundede tirsdag en milepæl i sit arbejdsliv

Af
Lars Norman Thomsen

25. september 2018 kunne Kirstine Bille fejre, at hun har været ansat på Viden Djurs i 25 år.

Den tidligere SF Syddjurs borgmester med bopæl i Balle startede for 25 år siden på den daværende Teknisk Skole som underviser i engelsk og samfundsfag, inden hun i 2009 blev udlånt på fuld tid til borgmesterposten i Syddjurs Kommune.

Efter fire år som borgmester vendte Kirstine Bille tilbage til Viden Djurs og er igen med til at uddanne fremtidens håndværkere. Hun passer sammen med posten som formand for Udvalget for Familie og Institutioner samtidig hvervet som 2. viceborgmester i Syddjurs Kommune.

Kirstine Bille er gift med Peter Vingerhoets, som er selvstændig erhvervsdrivende (translatør). Sammen har de en voksen datter, der er bosiddende i udlandet.

Stemmesluger

Kirstine Bille, 58, er mere til realpolitik end Marx. Moderne socialisme handler for hende om et godt og pragmatisk samarbejde med det private erhvervsliv, men i høj grad også om at tage vare på samfundets svageste.

Hertil er så kommet den grønne dagsorden, som hun i disse uger kæmper for at få til at fylde mere i det kommende års budget.

Gammeldags 'hængerøvssocialister' fra anno dazumal, der plaprer løs over en kop urtete, har hun til gengæld ikke meget tilovers for. Der skal handles, ikke snakkes i et væk.

Kirstine Bille har om nogen været spydspids for at holde SF inde i kampen i Syddjurs i alle årene, og der står respekt om hende blandt de øvrige i Syddjurs Byråd, hvor hendes erfaring, hukommelse og faglige viden fylder i debatterne.

Hun satte sig solidt på tronen som stærkeste stemmesluger i Syddjurs ved valgene i 2009 og 2013, men måtte i 2017 'nøjes' med andenpladsen.

I 2009 lykkedes det hende på dramatisk vis at få borgmesterposten, selvom både Claus Wistoft (V) og Jesper Mathiesen (S) nåede at snuse til borgmesterkæden, inden en endelig konstitueringsaftale var underskrevet i det nye byråd.

I 2013 måtte Kirstine Bille krybe til korset og overlade borgmesterhvervet til Claus Wistoft, og 'nøjes' med tjansen som viceborgmester og formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur (PUK) - en formandspost hun også havde i det allerførste Syddjurs Byråd fra 2006/07-2009.

Publiceret 26 September 2018 12:27