Nøragers normalt skikkelige midtbanespoiler, Kasper 'Swotte' Sortkjær, var blandt de spillere, der blev strittet ud med rødt kort. Foto: Nørager BK

Nøragers normalt skikkelige midtbanespoiler, Kasper 'Swotte' Sortkjær, var blandt de spillere, der blev strittet ud med rødt kort. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Vildt antal røde og gule kort i spil i målløst topopgør

Topopgøret mellem Østdjurs 91 og Nørager B i Serie 3 endte 0-0, men vil blive husket for de mange røde og gule kort i slutningen af kampen

Af
Martin Schultz

Det med spænding imødesete topopgør i Djurslandspuljen i Serie 3 blev lørdag eftermiddag på Trustrup Stadion til en målløs affære, da Østdjurs 91 og Nørager B foran et talstærkt publikum af både hjemmeholdets tilhængere og et stort kontingent Nørager-fans ikke formåede at få nettet til at blafre i nogen af enderne af banen.

Til gengæld levede publikum på begge sider af kridtstregerne levende og højrøstet med, da der i det sidste kvarter af kampen gik ren kortklub i uddelingen af røde og gule kort, således at holdene reelt endte med at spille 7 mod 8 i de sidste ti minutter af kampen.

Så hvad kampen manglede af flotte mål og gennemspillede chancer, fik tilskuerne til gengæld i dramatik på banen i takt med at kampens dommer hev både gule og røde kort op af lommen i de sidste ti minutter.

”Ja, der blev godt nok spillet kort. Men det var ikke vores skyld, og det var heller ikke Østdjurs’ skyld. Jeg mener, at dommeren mistede grebet om kampen. Han havde også dømt den forudgående Serie 5-kamp, og derefter dømte han den første time en god kamp, men så tror jeg han blev træt og mistede grebet om kampen,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

”Kampen var en god oplevelse og gav minder tilbage til dengang, der var gang i den til seriefodbolden. Men dommeren manglede et par linievogtere til at støtte sig,” mener Østdjurs 91- træner Michael Pedersen.

Erfarne kræfter i spil på begge hold

Østdjurs 91 har tidligere på sæsonen som moderklub for FC Djursland haft fordel af at kunne bruge overskydende spillere fra Danmarksserietruppen i sine seriekampe.

Men til dette topgør var profiler som Morten Bruun og Nicolaj Jarsmer med FC Djursland i Aalborg for at møde AaB, og Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen var skadet, så eneste mand fra DS-truppen på holdet var den unge angriber Jacob Toxbro Andreasen. Desuden var der afbud fra Mikkel Kjeldsen, så Michael Pedersen havde tilkaldte hjælp fra et par Old Boys-spillere, nemlig den tidligere FC Djursland-træner Jesper Borup med Superligakampe i AaB i tidernes morgen på CV’et, og Emil Munkholm, som nærmest kom flyvende ind på banen efter et tre ugers ophold i USA. Desuden var 18-årige Sebastian Glarman med på bænken uden dog at få spilletid i den højeksplosive afslutning på kampen.

Nørager B havde også hentet erfarne kræfter hjem til topopgøret og havde brødrene Kasper og Daniel Sortkjær og tvillingerne Michael og Lasse Jensen på banen. Til gengæld måtte træner Claus Vestergaard se bort fra de skadede stamspillere Kristoffer ”Bubber” Frandsen og Rasmus Bang, samt en syg Ole Post Nielsen.

En meget taktisk præget kamp

Nørager B kom for at vinde kampen for at holde snor i topholdet, mens Østdjurs 91 kunne være tilfreds med et uafgjort resultat.

”Der var meget på spil for begge hold, så det blev en meget taktisk præget kamp. Der blev gået til de rent fysisk, men det var ikke en særlig velspillet kamp,” siger Østdjurs 91’s træner Michael Pedersen.

”Det var et topopgør og begge hold havde meget at spille for. Det var en kedelig kamp i starten, hvor vi havde overtaget i 1. halvleg. Vi spillede tålmodigt og afventende og stod dybt for at prøve at få Østdjurs 91 frem på banen, men de ville ikke frem. Jeg synes ikke Østdjurs 91 havde noget i 1. Halvleg, mens vi havde en chance ved Mathias Fisker,” siger Claus Vestergaard.

Holdene gik således til pause med stillingen 0-0, men Nørager satte mere tryk på, da kampen løsnede sig i 2. halvleg.

”Nørager kom med både fysik og god teknik og var opsatte på at tage alle tre point. Vi havde en kontramulighed, da Frederik Lyng stod mand mod mand med Nøragers måNørager havde en stor chance, som vores målmand Kim jensenyk på, da kampen løsnede op. Vi havde en kontramulighed, da Frederik Llmand, men skød over målet. Nørager havde en stor chance, som vores målmand Kim Jensen afværgede med en god redning på stregen,” siger Michael Pedersen.

”Vi spillede nok mere afventende end normalt. Vi skulle have tålmodighed i spillet, men stadig lægge pres på dem, og så tænkte vi, at vi kunne løbe dem træt. I 2. halvleg fik vi da også fire store chancer ved Mathias Fisker, Steffen Klintø, Kasper Sortkjær og Gunnar ”Marcello” Pedersen, men ind ville bolden ikke,” siger Nørager-træner Claus Vestergaard.

Første pointtab til Østdjurs 91

Og så var det, at der for alvor gik gang i dommerens kortspil, for der blev tacklet hårdt, givet igen, skældt ud og publikum larmede på lægterne.

”Ja, det var lige før der var lige så mange udenfor banen som inde på banen. Vi satsede på at score sejrsmålet, men fem minutter før tid fik Østdjurs 91 en stor mulighed, da bolden blev spillet bag om vores forsvar. Det var ærgerligt vi ikke fik scoret, for vi skulle have haft alle tre point. Vi har chancerne, men mangler at sparke den ind. Vi var bare uheldige. Nu skal vi vinde resten af vores kampe,” siger Claus Vestergaard, som ikke har noget at sige sine spillere på efter den dramatiske afslutning.

”De opførte sig eksemplarisk efter omstændighederne,” siger Claus Vestergaard.

Christian Mørch blev valgt til kampens spiller på Nørager B’s hold, som lørdag møder Åstrup/Hammelev IF på hjemmebane.

Østdjurs 91 led sit første pointtab i efteråret, men er godt tilfreds med det uafgjorte resultat.

”Jeg mindes ikke noget lignende,” siger Østdjurs 91 træner Michael Pedersen om afslutningen på kampen med de mange kort.

”Men alle overlevede og nu får vi en karantæne til Fabian Korsgaard. Men med det ene point holder vi Nørager B bag os i tabellen.”

Den centrale forsvarsspiller Rasmus Konge Laursen og målmand Kim Jensen delte æren som kampens spiller på Østdjurs 91’s hold.

Topholdet tager søndag kl. 15.00 på hjemmebane imod Auning IF.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Østdjurs 91 - Nørager B 0 - 0 (0 - 0)

Lørdag 15. september kl. 15.00 på Trustrup Stadion

Gule og røde kort:

Østdjurs 91

57. min. Kenneth Stenmann Larsen (gult)

65. min. Fabian Korsgaard (gult)

85. min Fabian Korsgaard (gult/rødt)

89. min. Jesper Borup (gult)

90. min. Carsten Corneliussen (gult)

Nørager B

74. min. Kasper Sortkjær (gult)

84. min. Sigurd Fisker

88. min. Lasse Jensen (rødt)

90. min. Mathias Fisker (gult)

90. min. Kasper Sortkjær (rødt)

Kilde: DBU livescore og trænerne

Publiceret 18 September 2018 13:49