Ådalens svar på den gamle Liverpool kæmpe Jimmy 'Thunderboots' Case, Thomas 'Thunderboots' Høg Mikkelsen, klar til at rulle kanonen frem i lørdagens topopgør mod Hornbæk. Foto: IF Ådalen

Ådalens svar på den gamle Liverpool kæmpe Jimmy 'Thunderboots' Case, Thomas 'Thunderboots' Høg Mikkelsen, klar til at rulle kanonen frem i lørdagens topopgør mod Hornbæk. Foto: IF Ådalen

Seriefodbold: Ådalen ligger på lur i Serie 4

Lime-Skørring klubben tæt på frontpositionen med sejr over Hornbæk i lørdagens topopgør på Lime Stadion

Af
Lars Norman Thomsen

Efter en lidt pauver start med kun et point i de to første spillerunder har Ådalens bedste herrespillere formået at lave en turn around i holdets Serie 4 række med tre sejre i streg.

Senest vandt holdet den svære hjemmekamp mod Helsted Fremads Serie 1 reserver med 2-0 efter en koncentreret indsats i 90 minutter på mål af Jonas 'Lille Kometen' Andersen og Thomas 'Thunderboots' Høg Mikkelsen.

Cheftræner Lasse Dahl Sørensen var yderst tilfreds med sit hold, som han selv styrede fra positionen som målmand før pausen i fraværet af den normale keeper, eSports-instruktøren Dennis Rytter, der først nåede frem til kampen til de sidste 45 minutter.

"Vi havde regnet med, at Dennis nåede tidsnok frem, men da det kiksede, måtte jeg trække i tøjet, fordi alternativet var at ofre en midterforsvarer til opgaven, og det vovede vi trods alt ikke," siger Lasse Dahl Sørensen, der ellers ikke er målmand, men har alderen til at være forudseende nok til at tage med hænder.

Topkamp lørdag

Lørdag kommer Hornbæk på besøg på Lime Stadion til noget, der stinker ret så alvorligt af et topopgør.

Hornbæk gave Ådalen en lektion og en eklatant røvfuld i det modsatte opgør, men holdet er gået lidt ned i kadence siden, og Lasse Dahl Sørensen tror, at det den forestående håndboldpremiere, der gør, at Hornbæk holdet nu får et lidt andet og mere Serie 4 venligt udseende.

"Vi er klar og glæder os. Det har været rart med en periode, hvor vi har kunnet stille stort set samme hold og få skabt en kontinuitet i spillet," siger Lasse Dahl Sørensen, der bortset fra Patrick 'Lille Lozz' Jensen, der er på Englands-tur, kan stille op i stærkeste opstilling.

Den indbefatter også Kieren Jon Boyling (tidligere Topping) med en ungdomsfortid i TRIF og IF Midtdjurs og senere seniorår i TGF Feldballe og IF Mols.

Lasse Dahl Sørensen har fået overtalt den rutinerede universalspiller til at spille på førsteholdet i stedet for at 'hygge' sig på andetholdet i Serie 5.

Topkampen spilles klokken 16, og med en sejr kan hjemmeholdet kravle endnu tættere på førstepladsen - med yderligere en kamp i baghånden.

Tager et år mere

Det er allerede nu en kendsgerning, at Lasse Dahl Sørensen tager et træner år mere i IF Ådalen.

"Vi er blevet enige, bestyrelsen og jeg, og det er dejligt. Jeg kan nok heller ikke finde et bedre sted at være træner med den opbakning, jeg oplever fra både spillere, medtrænere og bestyrelse," siger Lasse Dahl Sørensen, der til daglig er lærer på Ådalsskolen.

Han er blevet trænerkollega til sin tidligere anfører, Kasper 'Lozz' Jensen alias 'Den røde baron'. Veteranen har i længere tid døjet med knæskader, og han tør ikke længere kaste sig ind i kampen i modstandernes felt med dødsforagt som tidligere.

Derfor er han begyndt at træne Ådalens dameseniorer. Et hold bestående af både unge på under de 20, og lidt mere modne damer på den anden side af de 30.

En opgave, som 'Lozz', ifølge Lasse Dahl Sørensen, klarer med bravour.

En anden Ådalen-kæmpe har også indstillet karrieren. Det er den gamle mestertræner Jan Espensen, som på grund af sit arbejde ikke længere har tiden til at herse med spillerne på træningsbanen.

I stedet har klubmanden kastet sig over opgaver i fodboldbestyrelsen.

Publiceret 18 September 2018 19:21