Borgmester Ole Bollesen (S) (stående) byder byrådskollegerne velkommen til budgetseminar torsdag morgen klokken 8 på Ebeltoft Vandrerhjem. Foto: Lars Norman Thomsen

Borgmester Ole Bollesen (S) (stående) byder byrådskollegerne velkommen til budgetseminar torsdag morgen klokken 8 på Ebeltoft Vandrerhjem. Foto: Lars Norman Thomsen

Budget 2019: To dage til at få overblik

Byrådspolitikerne mødes til budgetseminar torsdag-fredag på Ebeltoft Vandrerhjem

Af
Lars Norman Thomsen

Mens kollegerne i Norddjurs har været i gang længe, af gode grunde, starter Syddjurs Byråde først for alvor på at lægge brikkerne til næste års budget torsdag og fredag, hvor de 27 folkevalgte mødes på Ebeltoft Vandrerhjem til det årlige budgetseminar.

Seminaret tager udgangspunkt i det Budgetkatalog, som Syddjurs Kommunes direktionstrojka helt efter bogen præsenterede i august måned.

Budgetseminaret skal først og fremmest give politikerne et indblik - og overblik - i de økonomiske sammenhænge og temaer, som Syddjurs økonomien er rundet af.

Onsdag 19. september er der første behandling af Budget 2019 i byrådssalen.

Det er her, at borgerne får et første indblik i, hvad partierne har af ønsker og kardinalpunkter til det kommende års budget. Det kommer til at ske i lyset et pres på indeværende års budgetter plus, at direktionen har fremlagt et budgetoplæg med et underskud på 30 mio. kroner.

Den borgerlige side, Konservative, Venstre og Det Radikale Venstre, vil udfordre borgmester Ole Bollesen (S) på kommuneskatten.

Konservative har meldt klart ud, at de ikke ikke stemmer for et Budget 2019, der ikke rummer en skattenedsættelse. Radikale Venstre betoner signalværdien i lavere kommuneskat, og det vil Venstre nikke samstemmende til.

Publiceret 12 September 2018 18:57