TeamGym Djurs er stadig en ung forening, men pigerne på de forskellige hold har allerede formået at skrabe en fin medaljesamling sammen gennem hårdt arbejde og talent.

TeamGym Djurs er stadig en ung forening, men pigerne på de forskellige hold har allerede formået at skrabe en fin medaljesamling sammen gennem hårdt arbejde og talent.

Djurs-magien findes i sammenholdet og udviklingen

TeamGym Djurs hædres for at skabe unikke gymnastikmuligheder på Djursland

Af
Simon Carlson

Historien her om TeamGym Djurs er faktisk et lille hængeparti i vores serie fra foråret, der fortalte om lokale grupper og foreninger, der har gjort en forskel i lokalområdet. TeamGym Djurs afrunder denne serie, men som man jo behørigt bemærker, så er sidst absolut ikke mindst. Det står med al tydelighed klart, når man kigger på den unge forenings allerede imponerende meritter. TeamGym Djurs blev etableret i 2012, og DM-medaljerne begyndte allerede at dryppe ned over forskellige hold i den relativt lille forening i 2016.

Det er der en god forklaring på. Mathias Bang er en af initiativtagerne til at starte TeamGym Djurs op. Han er desuden træner i foreningen og landstræner for TeamGym Juniormix, og dermed blev barren sat højt fra starten.

"Vi startede, fordi vi savnede noget lokal kvalitetsgymnastik, der samlede gymnaster fra hele Djursland, og fra starten har vi været gode til at skabe nogle gode rammer for udvikling og trivsel. Vi har hele tiden lagt stor vægt på at forventningsaftsemme med gymnaster og forældre, for vi sætter også nogle høje krav, og vi har mødepligt til træningerne. Det har været med til at give os godt 60 gymnaster lige nu, der bare er vildt motiverede og bliver dygtigere og dygtigere," fortæller Mathias Bang.

Sammenhold skaber magi

TeamGym Djurs råder i øjeblikket over fem pigehold i aldersgruppen 5-15 år. Det betyder, at gymnasterne i høj grad træner med jævnaldrende. Det giver blandt andet god plads til at arbejde med den enkelte gymnasts udvikling. Både personligt og i holdsammenhæng. Netop det sætter også nogle krav til gymnasterne, og det er er en hjørnestenene i gymnastikforeningen.

"Vi lægger ikke skjul på, at vi er en konkurrenceforening med store ambitioner. Derfor er vores filosofi også, at talent er én ting, men vilje kommer altid over talent. Det kræver noget særligt at blive ved med at dygtiggøre sig, og vores opgave er at finde ud af, hvad der driver den enkelte gymnast, så hun kan nå sine mål og opfylde ønsket om at blive bedre," forklarer Mathias Bang og uddyber:

"Nøgleordet hos os er 'udvikling. Den tilgang har været med til at skabe et ret magisk sammenhold. Vi plejer faktisk at kalde det "Djurs-magien", fordi vi føler, at vi har noget helt særligt i sammenholdet mellem klub, forældre og børn." fortæller Mathias Bang.

De seneste tre år har budt på medaljer til Danmarksmesterskaber i form af DM-sølv til minipiger i 2016, DM-bronze til minipiger i 2017 og DM-bronze til minipiger og micropiger i 2018.

De seneste tre år har budt på medaljer til Danmarksmesterskaber i form af DM-sølv til minipiger i 2016, DM-bronze til minipiger i 2017 og DM-bronze til minipiger og micropiger i 2018.

Udfordringer på vej

Igennem de seneste fem år er det lykkedes TeamGym Djurs at samle gymnaster fra hele Djursland, men i forhold til andre teamgym-foreninger i landet er TeamGym Djurs stadig blandt de mindre. Så meget destor mere imponerende er de foreløbige bedrifter, men der er også udfordringer i sigte, for i takt med, at gymnasterne bliver bedre og bedre, er det også nødvendigt at kunne tilbyde de bedst mulige faciliteter. Med donationen på 5000 kroner fra Sparekassen Kronjylland er TeamGym Djurs således nået et stykke af vejen til at indkøbe gymnastikredskabet 'pegasus', som også bruges i konkurrence og derfor er en nødvendighed for foreningen. En anden udfordring er manglen på lokaler i Norddjurs Kommune. Den nye springhal, der skulle bygges som en udvidelse til Grenaa Idrætscenter ser ikke længere ud til at blive en realitet, og dermed er det stadig pendling mellem forskellige lokationer for TeamGym Djurs, når de skal træne.

"Vi træner jo både i idrætscenteret, Toubrohallen og på Vivild Efterskole, hvor vi har fantastiske faciliteter, men vi føler jo nogle gange, at vi må arbejde ekstra hårdt for at nå nogle af de samme mål, som dem vi konkurrerer med, fordi vi ikke har de samme faste rammer til at dygtiggøre os i. Det er jo netop nu, hvor vi er begyndt at vise, hvor godt vi klarer den, at vi burde kunne fremvise de bedste faciliteter for at tiltrække flere dygtige gymnaster på Djursland. Ellers finder de jo bare et andet tilbud," konstaterer Mathias Bang.

TeamGym Djurs har netop startet den nye sæson.

Hvad er TeamGym?

TeamGym er en kombination af rytme- og springgymnastik. I TeamGym trænes det rytmiske og det kraftfulde. Det betyder, at træningen er alsidig og både fokuserer på koordination, rytme og kraft. Teamwork og teknik spiller en stor rolle i konkurrencer, som er bygget op i tre dele, hvor man:

Laver en rytmisk serie til fri musik

Springer på måtte. Her sammensættes en række spring til én samlet serie

Springer i trampet, som er en lille skrå trampolin.

Alle konkurrencer foregår som hold af 6-12 gymnaster i enten herre-, dame- eller mixrækken.

Publiceret 10 September 2018 19:00

SENESTE TV