Foto: Østjyllands Politi

105 sigtelser til færdselskontrol på Djursland

14 trafikanter skal op til en ny køreprøve efter færdselskontrol

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi skrev 105 sigtelser, da de fredag, lørdag og søndag var på færdselskontrol omkring Ørsted. Færdselsbetjentene var blandt andet til stede, fordi der blev afholdt Mosten Raceday, og der dermed var ekstra mange biler og motorcykler på vejene i området. Det var dog kun en lille del af færdselssynderne, der var gæster til arrangementet, oplyser Østjyllands Politi.

14 personer står til en betinget eller ubetinget frakendelse på grund af hastighed eller for tæt kørsel, ogder blev uddelt 37 klip i kørekort - primært for fart og ulovlige overhalinger.

Fire af klippene gik til en mandlig motorcyklist, der legede færdselsbetjent og dirigerede trafikken, så en kortege af hans venner på motorcykler kunne komme forbi. Den dirigerende motorcyklist fik klippene for ulovlige overhalinger og for at køre venstre om et helleanlæg. Han kan nu se frem til at skulle til en ny teori- og køreprøve, og får han sit kørekort igen, vil der allerede være et klip i det fra start.

To personer på knallert blev anholdt og sigtet for narkokørsel, og en enkelt kørte uden kørekort. Ellers fordelte sigtelserne sig bredt over blandt andet brug af mobiltelefon under kørsel, manglende styrthjelm og forskellige mangler på bil og motorcykler.

Østjyllands Politi oplyser til Lokalavisen, at 95 af sigtelserne blev skrevet fredag og lørdag, mens der søndag altså var 10 sigtelser.

"Om søndagen testede vi også for spritkørsel, og selvom vi testede rigtig mange, var ingen påvirkede," fortæller Jakob Christiansen, kommunikatiosrådgiver ved Østjyllands Politi.

Publiceret 03 September 2018 14:10