Kristoffer Petersen fortsætter i 2. Division, men nu hos Nørre Djurs HK. Sammen med tre andre ÅHG-talenter er han draget over grænsen til konkurrenten i Glesborg. Arkivfoto

Kristoffer Petersen fortsætter i 2. Division, men nu hos Nørre Djurs HK. Sammen med tre andre ÅHG-talenter er han draget over grænsen til konkurrenten i Glesborg. Arkivfoto

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK til Tyskland for at pudse formen af

Der er både nye og gamle navne i Nørre Djurs HK’s førsteholdstrup, som er taget på træningslejr syd for grænsen og i weekenden deltager i Toyota-Engelbart Cup 2018 ved Bremen i forberedelserne til premieren i 2. Division

Af
Martin Schultz

Der ventede håndboldspillerne fra Nørre Djurs HK 640 km i bus til Tyskland, efter at de tidlig torsdag morgen forlod Glesborg for at tage på en træningslejr i Oldenburg i nærheden af Bremen.

Allerede torsdag aften er holdet klar til opholdets første udfordring, når oprykkerne fra Nørre Djurs HK skal spille en træningskamp mod det lokale hold, som spiller i den 3. Bundesliga, svarende til 1. Division herhjemme.

”Derefter skal vi fredag og lørdag møde fem tyske hold til Toyota-Engelbart Cup 2018 i Delmenhorst, så vi forventer at vi blive matchet på et passende niveau i vores forberedelser,” siger Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld.

Med på turen er 15 spillere, som udgør den førsteholdstrup, som skal kæmpe om pladserne på holdet, når kampene i 2. Division begynder sidst i september. Desuden er Henrik Pedersen og Simon Østergaard, som har meldt afbud til træningslejren, med i førsteholdstruppen.

”Det er første gang i klubbens historie, at vi tager på en træningslejr i udlandet. Men det er en del af vores projekt at skabe de rammer, som skal til for at vi kan præstere på 2. Divisions niveau. Det bliver en bladning af sportslige og sociale forberedelser, for vi skal både snakke, dyrke kammeratskabet, træne og spille kamp på turen,” siger Nicolaj Danefeld.

Under træningslejren bliver spillerne indkvarteret på hotel og får optimale muligheder for både udvikling og restitution mellem træning og kampe.

Tilgang af unge talenter

Nørre Djurs HK sikrede sig i foråret oprykning til 2. Division for første gang i klubbens historie efter en forrygende sæson, hvor holdet kun tabte to kampe, og det med et enkelt mål.

”Vi er klar til at tage det næste step og ser opad i tabellen, når vi skal se fremad. Vores ambition er at favne hele håndboldeliten på Djursland, så uanset hvor man kommer fra på Djursland er man velkommen i Nørre Djurs HK,” siger sportschef Nicolaj Danefeld.

Over 30 seniorspillere har trænet under klubbens nye træner Benny Nielsen både før og efter sommerferien, og med træningsturen til Tyskland er der sat navne på de spillere, som udgør Nørre Djurs HK’s førsteholdstrup.

Og der er både nye og gamle navne i truppen, som udover spillere fra sidste sæsons oprykkerhold også består af nogle nytilkomne unge talenter og fire kendte navne fra rivalerne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa IF, som rykkede ud af 2. Division i foråret.

”Vi er glade for også at have fået spillere fra Grenaa på holdet,” siger Nicolaj Danefeld om tilgangen af målmand Kristoffer Petersen, stregspillererne Rasmus Lund og Jacob Pedersen samt den hådtskydende venstrehånd Joachim Pedersen - bror til Jacob.

Nye i truppen er også den 21-årige playmaker og venstre back Emil Kirkemann, som har spillet i den tredjebedste tyske række, og den unge fløjspiller Nikolaj Moll fra BSV’s U18-trup og den 18-årige stregspiller Mikkel Milling fra Viborg HK.

Hård konkurrence om pladserne

Men træningsturen til Tyskland skal ikke blot bruges til at forbedre holdets spillemæssige kvaliteter.

”Vi skal i høj grad også bruge turen til at kommunikere med hinanden,” siger den nye træner Benny Nielsen, som har afløst holdets træner gennem fem år Erik Flak Jørgensen og nu ser med nye øjne på spillernes potentialer og klubbens muligheder. 61-årige Benny Nielsen har en lang trænerkarriere bag sig med blandt andet ophold i Århus Håndbold som assistenttræner for Erik Veje og som træner for danske ungdomslandshold.

”Spillerne skal snakke sammen på turen, og vi skal sætte rammerne for hvad det er vi vil. Vi har truppen på plads og har 17 dygtige spillere, som alle gerne vil spille. Der bliver en voldsom konkurrence om at komme på holdet, for vi kan kun være 12 spillere til kamp,” siger Benny Nielsen.

”Konkurrencen om at komme på holdet er nu væsentlig større end mange spillere har været vant til tidligere. Det er den store forskel på elite og semi-elite, og det skal jeg skabe en forståelse for. Her handler det om at kommunikere med de enkelte spillere,” siger Benny Nielsen.

Benny Nielsen har trænet med spillerne før sommerferien, og træningen har været i gang igen siden sidst i juli.

”Spillemæssigt er vi nået længere end forventet, og turen til Tyskland vil vise, hvilke faser i spillet vi skal arbejde videre med,” siger Benny Nielsen, som forleden i en opvisningskamp så sit hold vinde over 1. Divisionsholdet fra Stoholm IF med 26-25 på et mål af Simon Østergaard i de sidste sekunder.

”Det var et godt skulderklap i forhold til det hårde arbejde vi er i gang med. Jeg er tilfreds med det udtryk vi gik på banen med. Vi viste ærgerrighed og ydmyghed.” noterede Nørre Djurs HK’s nye træner Benny Nielsen sig.

Nørre Djurs HK spiller sin første kamp i 2. Division, når HRH 74 Roslev fredag 21. september kl. 20 kommer på besøg i Nørre Djurshallen.

FAKTA

Nørre Djurs HK’s førsteholdstrup:

Kristoffer Petersen, Kasper Kolstrup Møller, Henrik Storm Pedersen, Martin ”Bondemanden” Jensen, Bryan Mathew Odour, Simon Søgaard Jensen, Emil Kirkemann, Rasmus Secher, Mathias Nymark Rasmussen, Nicolaj Danefeld, Nicolaj Moll, Joachim Pedersen, Jacob Pedersen, Mikkel Milling, Rasmus Lund, Henrik Pedersen og Simon Østergaard

Publiceret 16 August 2018 14:43