Mette Dencker (MF) har bosat sig permanent i Mols Bjerge. Foto: Steen Brogaard

Mette Dencker (MF) har bosat sig permanent i Mols Bjerge. Foto: Steen Brogaard

Folketingsmedlem Mette Dencker har nu fast base i Mols Bjerge

Dansk Folkepartis ordfører for land-distrikter og øer er flyttet til Mols Bjerge, hvor hun kom meget som barn

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK Dansk Folkepartis to folketingsmedlemmer, Mette og Mikkel Dencker, har efter 17 års ægteskab valgt at gå hver til sit, meddelte Dansk Folkeparti forleden i en pressemeddelelse.

Parret har boet hver for sig siden februar 2017, hvor Mette Dencker flyttede ud af deres fælles hjem i Hvidovre, for at vende tilbage til sine østjyske rødder på Mols. Mette Dencker vil fortsat bo på Mols, og Mikkel Dencker i Hvidovre, hvor han også er viceborgmester.

Mette Dencker er vokset op i Odder og blev i 1999 sproglig student fra Viby Gymnasium. Fra 2007 drev hun i fem år sit firma med terapi, coaching og kurser i selvudvikling.

Ved valget i 2011 kom hun i Folketinget fra Skanderborg-kredsen i Østjyllands Storkreds, så flytningen til Mols Bjerge bringer hende tættere på sin valgkreds.

Livet på landet

Mette Dencker rundede de 40 år 24. maj 2018.

Det er livet i landdistrikterne, der har Mette Denckers store politiske interesse:

"En undersøgelse lavet af Realdania viste, at 25 procent af danskerne gerne vil bo på landet. Det kan jeg godt forstå, for der er skønt derude, hvor der er langt til naboen, smuk natur og lærkesang. Men når man så ikke gør det alligevel, skyldes det forskellige forhindringer, som jeg gerne vil være med til at rydde af vejen: manglende mobildækning, manglende realkreditbelåning, for få arbejdspladser osv.," har hun udtalt til Altinget.

Overskuelig LAG

Derfor er det logisk, at hun også arbejder for at "gøre LAG overskuelig":

"Man kan i landdistrikterne søge om finansiering til igangsættelse af projekter, og andre landdistriktsfremmende aktiviteter. Men LAG (lokale aktions grupper), som puljen, der ligger under EU hedder, er al for bureaukratisk, og der gives afslag på grund af de mindste kommafejl. Den skal afbureaukratiseres," udtalt hun i samme øjemed til Altinget.

Publiceret 15 August 2018 12:46