Christian Mørch og Nørager Boldklub tyvstarter spændende Serie 3 række med lutter lokale hold fredag aften. Aastrup/Hammelev er værter for det første af en lang række lokalopgør. Foto: Nørager Boldklub

Christian Mørch og Nørager Boldklub tyvstarter spændende Serie 3 række med lutter lokale hold fredag aften. Aastrup/Hammelev er værter for det første af en lang række lokalopgør. Foto: Nørager Boldklub

Seriefodbold: Nørager B vil være klar fra start til premieren på Åstrup Stadion

Åstrup/Hammelev IF og Nørager B sparker seriefodbolden i gang fredag aften på Åstrup Stadion i en ren Djurslands pulje i Serie 3

Af
Martin Schultz

De to traditionsklubber Åstrup/Hammelev IF og Nørager B sparker fredag aften kl. 19.00 på Åstrup Stadion seriefodbolden i gang med efterårssæsonens første kamp i en Serie 3 pulje med lutter hold fra Djursland.

Blandt klubberne er der begejstring for, at man i DBU Jylland har samlet de lokale Serie 3 hold i en Djurslandspulje. Da DBU Jylland i foråret holdt et møde om seriefodboldens krise i Ryomgård, var en af opfordringerne fra de lokale ledere netop at samle de lokale hold i rene puljer og ikke sende nogle hold mod Aarhus og andre mod Randers og Kronjylland.

I hvert fald bliver der i efteråret i Serie 3 lokalopgør på lokalopgør med oprykkerne fra AC Norddjurs og Mørke IF, nedrykkerne fra IF Midtdjurs, Auning IF, Nørager B, TRIF, Østdjurs 91 og Åstrup/Hammelev 91 i samme pulje.

”Det bliver en interessant række med sikkert mange sjove og spændende kampe. Og så er det rart, at vi ikke skal køre så langt,” siger Åstrup/Hammelev IF’s træner Kim Busse.

Nørager B’s træner Claus Vestergaard var allerede i foråret ude med riven efter at have spillet i Aarhus for ganske få tilskuere, når en god kamp på Nørager Stadion kan trække flere hundrede tilskuere.

”Da vi spillede mod Fuglebakken KFUM i Aarhus var der to tilskuere, der overværede kampen. Så er det altså sjovere at gå til fodbold på Djursland,” siger Claus Vestergaard, som ser frem til de mange lokalopgør.

”Der skal da helst være folk på lægterne, og det er sjovt at spille mod hold, man kender, og som man har en relation til,” siger Claus Vestergaard. Han har også noteret sig, at de otte hold i Serie 3’s Djurslandspulje er lutter førstehold, og det bør garantere for yderligere intensitet og spænding i kampene.

Kim Busse tilbage som træner i Åstrup/Hammelev IF

Hvor mange tilskuere der møder op på Åstrup Stadion fredag aften må tiden vise, men træner Kim Busse har i hvert fald sikret sig, at Åstrup/Hammelev stiller med et kompetent hold til mødet med Nørager B.

Det er ingen hemmelighed, at sæsonstarten i seriefodbolden i august i adskillige klubber er påvirket af, at mange fodboldspillere lige skal have sommerens sidste toner med i bøgeskoven til Smukfest i Skanderborg.

”Men vores spillere kommer hjem fra Smukfest i god tid, så vi er klar til mødet med Nørager B,” siger Kim Busse, som efter et halvt års pause igen giver Åstrup/Hammelev IF en hjælpende hånd som træner sammen med den spillende træner Martin Fiehn Andersen.

I foråret fik Åstrup/Hammelev IF en rædsom start på sæsonen, fordi holdet var meget længe om at komme i gang med træningen og nærmest kom til at spille sig i form i kampene. Holdet kom dog op i gear og fik samlet tilstrækkelig med point til en midterplacering i rækken. Heller ikke efter sommerferien har holdet trænet eller spillet træningskampe, så Åstrup/Hammelev IF starter fra scratch i kampen mod Nørager B.

”Alle spillere har sagt ja til at være med i efteråret i det omfang de har mulighed for det. Dog har venstre back Nicolai Johansen meddelt, at han i efteråret spiller i en Aarhus klub,” siger Kim Busse.

Åstrup/Hammelev IF må i efteråret også undvære klubbens tidligere anfører Nicolaj Jarsmer, som i foråret var spillende træner sammen med Martin Fiehn Andersen. Nicolaj Jarsmer er skiftet til FC Djursland og har med flere scoringer og assists allerede sat et tydeligt fodaftryk i Danmarksserieholdet.

”Vores hold rummer en blanding af ungdom og rutine, men vores mission bliver ren og skær overlevelse. Det bliver en spændende række, hvor alle slår alle, og jeg kan ikke sige, hvem der er favoritter til at rykke op eller ned,” siger Kim Busse.

Nørager B vil være klar fra start

Modsat Åstrup/Hammelev IF har Nørager B trænet i nogle uger, og har spillet både en sommerkamp og to træningskampe.

”Vi spillede en kamp til Sommerfesten i Nørager og vandt med 3-0 over Vivild IF med et hold, der var forstærket med Kasper Vernersen og Mathias Mortensen fra Vejgaards 2. Divisionshold og med FC Djurslands topscorer Lasse Lund Storvang, som nu også er skiftet til Vejgaard BK. Og i opstarten har vi tabt med 5-1 til Vivild IF’s Serie 1 hold og spillet 4-4 mod Auning IF,” fortæller Claus Vestergaard, som har kunnet gøre sin trup bredere med tilgang af den offensive midtbanespiller Christian Basballe fra Vivild IF og af centerforsvarer Mark Thomassen, som er vendt tilbage efter et studieophold i udlandet.

Nørager B’s bedste hold består af en blanding af rutinerede spillere og et kuld unge spillere af egen avl, som allerede i foråret viste, at de sagtens kan være med og sætte deres præg på Serie 3.

Mange vil sikkert se Nørager B som favorit til oprykningen, men Claus Vestergaard er ikke meget for at melde den slags drømme ud.

”Vores målsætning er at få holdet til at fungere og udvikle spillerne. Vi vil gerne vinde nogle fodboldkampe, og spiller vi til slut med om oprykning, ja, så gør vi det. Men en ting er sikker, det gælder om at være klar fra start,” siger Claus Vestergaard som optakt til aftenens kamp mod Åstrup/Hammelev IF.

Kampen mellem Åstrup/Hammelev IF og Nørager B starter kl. 19.00 på Åstrup Stadion.

Publiceret 10 August 2018 11:22