Foto: Lars Norman Thomsen

Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Syddjurs: Rønde Distriktsråd glæder sig over bred politisk opbakning til Velkomstcentret ved Kalø

Af
Carsten Skivild

formand for Rønde Distriktsråd:

"Det glæder Rønde Distriktsråd, at der er bred politisk opbakning til det kommende Velkomstcenter ved Kalø. Vi må håbe, at borgmester Ole Bollesen nu har sat turbo på sin administration for at få udarbejdet en lokalplan for området.

Der har været mange, som har givet udtryk for, at Kalø Slotskro skulle blive stående. Det er imidlertid ikke muligt, da velkomstcentret skal bruge alle de kvadratmeter, der er tilladelse til at bygge i området.

Det betyder så til gengæld, at der bliver mulighed for spisning hele året ved Kalø. I øjeblikket er det ikke muligt for besøgende, at få frokost her i august måned på Kalø Slotskro. Samtidig bliver der fortsat mulighed for at få is og pølser som i dag. Der kommer nye udendørs toiletter og i Besøgscentret vil det være muligt, at få alt at vide om vores Nationalpark Mols Bjerge på en spændende og moderne måde.

Vi kan virkelig glæde os til det nye velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge, som Rønde er porten til.

Jeg har talt med mange, der har skrevet under på at Kalø Slotskro skulle bevares, men som efterfølgende har fortrudt deres underskrift. De er blandt andet blevet overbevist, efter at de har set, hvordan det nye velkomstcenter vil komme til at føje sig ind i landskabet og få parkeringspladsen væk fra stranden.

Jeg vil opfordre alle, der ikke har været til de ugentlige torsdagsforedrag i Strandhuset ved siden af Kalø Slotskros iskiosk, om at besøge det nu på torsdag 16. august, der er den sidste torsdag i denne omgang, hvor der vil blive vist og fortalt om det kommende velkomstcenter ved Kalø."

Publiceret 10 August 2018 11:36