Gudstjenesten i strandkanten ved Dråby syd for campingpladsen er en populær aften både for turister og de faste bebeboere

Gudstjenesten i strandkanten ved Dråby syd for campingpladsen er en populær aften både for turister og de faste bebeboere

Salmesang mens bølgen ruller

Nyd en aften i Vorherres store kirkerum ved Dråbys kyst

Af
Af Morten Bay-Mortensen

En af de faste og velbesøgte sommertraditioner på Dråbys kyst er strandgudstjenesten, hvor præsten inviterer til aftensange og inspirerende ord i det tørre og lune græs langs vandkanten. Igen i år er det sognepræst Heidi Bisgaard som står i spidsen for den hyggelige og stemningsfulde halve time i Vorherres store kirkerum, hvor der er bølgekluk fra Kattegat og et langt kig mod horisonten med de karakteristiske silhuetter af Jernhatten og Hjelm.

Deltagerne opfordres til at tage klapstol, strandtæppe og aftenkaffen med, og de vil opleve en gudstjeneste, der går hånd i hånd med omgivelserne, lover Heidi Bisgaard:

”Aftenen vil handle om sommer, sol, salmer og sang. Og der bliver fortælling med hav, mennesker og Gud”.

Musikken følger også med ud i strandkanten, idet organist Christoffer Holmriis Steffansen tager sit klaver under armen, og sender velklingende toner ud over strand og hav.

Hvis sommeren holder ved og leverer endnu en lun aften, er der lagt op til en af sommerens særlige oplevelser.

Fakta

Tidspunkt: Tirsdag den 7. august kl. 19.30 på Dråby Strand

Sted: På pladsen 200 meter syd for Dråby Strand Camping; der er sat skilt op.

Vejledning: Kør mod Dråby og ud til havet, drej til højre ved campingpladsen, ad vejen nærmest havet. Tag havestol og kaffekurv med til aftenhyggen på stranden efter gudstjenesten. I tilfælde af dårligt vejr flyttes gudstjenesten til Dråby Kirke.

Publiceret 07 August 2018 09:30