Per Christian Frost er både til det barske og det blide som guitarist. Man kan håbe, at han til koncerten i Kolind+ leverer de J.J. Cale agtige guitarfigurer i GNAGS-klassikeren 'Jeg elsker dig' med de udødelige linjer:

Per Christian Frost er både til det barske og det blide som guitarist. Man kan håbe, at han til koncerten i Kolind+ leverer de J.J. Cale agtige guitarfigurer i GNAGS-klassikeren 'Jeg elsker dig' med de udødelige linjer: "Og det stormede og vinden rev/og vi hulkede og frøs/men ligemeget hvor frossen jorden blev/slap du vintergækken løs...". Pressefoto

Efterårskoncert: En af rockens gennemført ægte guitarheros på plakaten i Kolind+ i oktober

Per Christian Frost m. band giver koncert i Kolinds nye kulturhus til oktober, og kapelmesteren himself er som regel altid en nydelse at beundre og lytte til

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Han har passeret de 60, men Per Christian Frost er fortsat en efterspurgt herre, når danske sangskrivere, Lis Sørensen, Sanne Salomonsen, Anne Dorte Michelsen, Poul Krebs og Allan Olsen med mange flere, mangler en kongenial sideman i studiet og på scenen, der giver sig tid til at leve sig ind i musikken og ikke bare betragter rockmusik som et 8-16 job - noget der skal overstås inden aftensmaden og konen venter derhjemme.

Per Christian Frost har medvirket på over 180 danske albumudgivelser. Det er i sig selv historisk.

I 2005 modtog Per Chr. Frost den prestigefyldte Ken Gudman (kendt trommeslager) mindepris og har qua sit medlemskab af GNAGS modtaget flere Grammyer.

Den tidligere GNAGS guitarist og bassist (med fra 1973-1996 og igen fra 2015) giver koncert med sit band i Kolind+ fredag 5. oktober. GNAGS er en over 50-årig institution i dansk rock, som fejrede jubilæet på behørig vis med Per Christian Frost som kapelmester - og forsanger, tekstforfatter og bandets ideologiske frontfigur Peter A.G. Nielsen som den anden drivkraft.

Efter jubilæet og udgivelsen af en jubilæumsplade i denne anledning har Per Christian Frost igen fået lejlighed til at dyrke sin solokarriere og lave soloplade nummer seks.

Seneste soloplade hedder 'The Calling' som blandt andet indeholder coverversioner af Patsy Cline's Walking After Midnight fra 1957, og Dylan's Black Crow Blues fra 1964 og nyere sange af Frost selv, flere instrumentale.

Sixpack nedvarmer

Når koncerten med Per Christian Frost er slut, nedvarmer det lokale band Sixpack - en samling modne mænd fra lokalområdet med spilleglæden og livslysten i behold - med rock- og popmusik fra de ældste af medlemmernes pure ungdom.

Trommeslager Martin Lund Rasmussen, Ryomgård, er bandets samlingspunkt. Ham, der booker koncerter, når sammenspillet i øvelokalet skal testes ude i de små klubber.

Køb billetter a' 200 kroner til 'dobbelt-koncerten' ved at klikke ind her: http://kolindplus.dk/det-sker.

Bandet:

Per Chr. Frost: guitar/vokal

Lars Daugaard: trommer (Savage Rose, Poul Krebs, GNAGS m.fl)

Peter Dencker: keys (TV2, Bruce Guthro m.fl)

Henrik Møller Pedersen: bas (Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Ida Corr m.fl

Publiceret 07 August 2018 15:00