Vidunderlig sommeraften på Møllerup

Det dejlige sommervejr, omgivelserne og kunstnere i forening gjorde årets besøg af Verdensballetten til en frydefuld oplevelse

Af
Lars Norman Thomsen. Fotos: Gerda E. M. Christophersen

MØLLERUP Mange af de 1.600 gæster til lørdagens besøg af Verdensballetten på Møllerup var kommet i god tid.

Det bedste sommer i mands minde lokkede hovedparten til allerede at komme sidst på eftermiddagen for at finde en plads i parken, hvor aftensmaden kunne indtages i behageligt selskab.

"1.600 er det maksimale antal gæster, som vi lukker ind," forklarede Pernille Buhl, presseansvarlig på Møllerup.

"Vi har tidligere haft 1.800 gæster til forestillingen, men det gav os udfordringer, fordi flere ikke kun se, hvad der foregik på scenen. Vi vil gerne give alle en god oplevelse, og derfor har vi valgt at skære ned på antallet af siddepladser."

I omegnen af 80 frivillige, primært mange unge, hjalp flot til med at få arrangementet til at forløbe gnidningsfrit og servicere de mange gæster.

"Sidste år havde vi 40-45 hjælpere, men i år har mange flere tilbudt deres hjælp. Mange af de unge er en del af det netværk, som de yngste på Møllerup har fået via deres uddannelser," fortalte Pernille Buhl. Kombinationen af sang og dans sunget og udført af verdensartister i Møllerups fine omgivelser med slottet som gul baggrund og en gul sol, der blev mere og mere rød og lavtgående, som vi kom længere ud på aftenen, bjergtog vist alle.

Den danske operasanger Susanne Elmark sang med en volumen og skønhed, der gik i et med sommernatten, og danserne fra nogle af verdens førende kompagnier udviste en lethed i udførelsen af scener fra Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren, alle med musik af Pjotr Tjajkovskij, som gjorde det til frydefuld oplevelse at være tilskuer.

Publiceret 18 July 2018 13:00