EBM - DIN TØJMAND har været i Rønde, i over 80 år, med 3 ejere. Niels Haslund, som er indehaver af butikken nu, har haft den i 13 år. Foto: Lars Norman Thomsen

EBM - DIN TØJMAND har været i Rønde, i over 80 år, med 3 ejere. Niels Haslund, som er indehaver af butikken nu, har haft den i 13 år. Foto: Lars Norman Thomsen

Open by Night giver en halv måneds omsætning

Niels Haslund hos DIN TØJMAND har 10-12 mand på arbejde på årets hele store torsdag på Røndes hovedgade

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Open by Night torsdag 19. juli betyder alverden for butikkerne på Hovedgaden.

Kombinationen af mere end gode tilbud og forbrugere, der er flittige til at bruge betalingskortet, gør denne torsdag i juli til en kioskbasker for handelslivet.

"Hos DIN TØJMAND laver vi en halv måneds omsætning. Det kan jeg godt røbe uden at nævne konkrete tal. Det er helt vildt," siger indehaver Niels Haslund, 62.

Han har 50 procent på alle varer i butikken torsdag, fredag og lørdag.

Ringer i forvejen

Uge 29 er så fastgroet en handelstradition i Røndes bymidte, at Niels Haslund har kunder fra andre egne af landet, der som regel ferierer i lokalområdet, som ringer og tjekker, om der nu også er Open by Night i år.

"Folk får en aften ud af det, hvor mange vælger at spise ude, nyder den musikalske underholdning, som vi i Rønde Handel disker op med, og bruger aftenen til at handle," siger Niels Haslund, der i modsætning til sidste år yderligere kan love godt vejr på torsdag.

Logistikken skal spille

Han og personalet er forberedt til tænderne til Open by Night.

Til daglig består personalet af fire ansatte - inklusive chefen selv.

"Til Open by Night har vi 10-12 mand beskæftiget, når det går mest vildt for sig, og butikken er fyldt med kunder."

"Vi er klar til at sørge for en smidig og venlig betjening uden for lange køer ved kasseapparatet," lover Niels Haslund.

Fem år mere

Til september er det 13 år siden, at han overtog taktstokken hos DIN TØJMAND.

Det bliver til fem år mere, lyder hans nuværende plan. "Til den tid er jeg 67, og så skal jeg vel til at trappe ned og have det lidt godt," griner han.

Det kræver hårdt arbejde og lange arbejdsdage at drive en tøjbutik anno 2018, men for Niels Haslund er det også en livsstil.

"Det er gerne fra otte morgen til 19-20 stykker om aftenen fra mandag til fredag, og så kommer lørdagen til ud på eftermiddagen. Chefen skal være synlig i butikken, selvom jeg har et dygtigt personale, sådan er det bare."

"Heldigvis har jeg en forstående kone, der selv hver dag kører til Vejle for at arbejde, så vi finder ud af det," siger chefen, der kan se frem til sommerferie i ugerne efter Open by Night.

"Den ene uge bruger jeg nu på at tage til messe i København, men her kan jeg heldigvis have min kone med, så vi kan kombinere arbejde og ferie."

Til den tid er jeg 67, og så skal jeg vel til at trappe ned

Niels Haslund, DIN TØJMAND

Publiceret 18 July 2018 12:17

SENESTE TV