To, der nyder hinandens selskab og trives sammen til træning og konkurrencer, Gogo M og Line Busk Heltborg. Line kan ride i pony-klassen resten af 2018 med og hele 2019, før hun falder for aldersgrænsen, 16 år. Foto: Lars Norman Thomsen

To, der nyder hinandens selskab og trives sammen til træning og konkurrencer, Gogo M og Line Busk Heltborg. Line kan ride i pony-klassen resten af 2018 med og hele 2019, før hun falder for aldersgrænsen, 16 år. Foto: Lars Norman Thomsen

2 x guld til Line Busk Heltborg

Thorsager pigen og hendes vallak, niårige Gogo M, var et hestehår bedre end de øvrige ekvipager ved De Nordiske Mesterskaber i ridebanespringning for ponyer

Af
Lars Norman Thomsen

THORSAGER 15-årige Line Busk Heltborg fra Kongsvad Rideklub formåede at holde nerverne i ro under hele stævnet, da hun sammen med det danske landshold deltog i De Nordiske Mesterskaber for både hold og individuelt. Stævnet blev afviklet i Drammen i Norge.

Line Busk Heltborg deltog i disciplinen ridebanespringning sammen med sin hest, Gogo M, for ponyer i kategori 2.

Det hele spillede for ekvipagen under mesterskaberne. Først var Line Busk Heltborg og Gogo M med til at blive nordiske mestre sammen med Cecilie Kjær på Bassy, Clara Savas Olson på Flying Ronaldo og Karoline Sloth Kjær på Bjerregårds Qlimax.

Flot solopræstation

Line Busk Heltborg og Gogo M var slet ikke mætte endnu. Duoen vandt nemlig også Nordisk Mesterskab indivi-duelt.

De måtte dog gennem en omspringning mod Lines holdkammerat fra landsholdet, Cecilie Kjær på Bassy, og tre svenskere.

"Når man rider omspringning, skal man både ride fejlfrit og hurtigt, fordi tiden tit er afgørende," siger Line Busk Heltborg.

"Heldigvis er Gogo M en hurtig hest, der vil fremad, så jeg vidste godt, at vi havde chancen for at vinde, hvis vi kunne ride fejlfrit."

Det viste sig at holde stik. Line og Gogo M red fejlfrit og var med tiden 28,90 sekunder samtidig hurtigste af alle fem deltagere i omspringningen. Cecilie Kjær red sølvmedaljen hjem. Hendes tid var 29,28 sekunder, så det illustrerer meget godt, at Gogo M er en hurtig hest.

Så en ny guldmedalje til Thorsager pigen, hvis forældre Lotte og Erik Busk Heltborg købte Kongsvad Rideklub i marts 2013.

DM efter sommerferien

Line Busk Heltborg kommer ikke sovende til sine sejre. 5-6 gange ugentligt er hun i sving med et træningspas.

"Det bliver vel til cirka tre timer hver gang," siger Line Busk Heltborg, der også får soloundervisning i både spring og dressur.

Sideløbende med Gogo M rider hun to andre springheste, ponyen Jazz og Ace of Beadebell.

Sidstnævnte vandt Line Busk Heltborg, der netop har afsluttet 8. årgang på Rønde Skole, sølvmedalje med ved de danske mesterskaber i 2017 i kategórien 'Children'.

Efter sommerferien får den nykårede nordiske mester mulighed for at blive dansk mester sammen med Gogo M. Det er det store mål for efteråret, men konkurrencen er tæt.

Publiceret 18 July 2018 16:30

SENESTE TV