Tegnestuen 1:1 ved arkitekt Mads Riis har orkestreret det kommende byggeri ved Rosenholm Lægecenter. Foto: Tegnestuen 1:1

Tegnestuen 1:1 ved arkitekt Mads Riis har orkestreret det kommende byggeri ved Rosenholm Lægecenter. Foto: Tegnestuen 1:1

Rosenholm Lægecenter I/S udvider butikken med 175 kvadratmeter

Ligesom Hornslet by er ved at vokse ud over sine bredder, er Rosenholm Lægecenter ved at gøre det samme

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Hornslet lider af vokseværk på alle måder. Byggegrunde ryger over disken lige nu som et friskbagt franskbrød, og politisk er der fokus på Hornslet.

Byrådet signalerede således med vedtagelsen af Budget 2018, at man politisk er parate til at investere i Hornslet i de kommende år for at sikre, at den befolkningstilvækst, som stationsbyen oplever, bliver fulgt op af nødvendige offentlige investeringer.

For at sikre, at byens skoler, daginstitutioner og kultur- og fritidstilbud kan supplere den øgede vækst i byen, er der afsat 75 mio. kr. over fire år i Budget 2018 til udviklingen i Hornslet.

Ud over det har byrådet valgt at fremskynde etableringen af 15 vuggestuepladser ved Ågården og 50 ekstra børnehavepladser ved Mosegården.

Rosenholm Lægecenter I/S vil nu også lege med.

Senere i denne måned begynder Aalsrode Tømrerfirma på en større tilbygning/ombygning/renovering af Lægecentret på Hematoften 4.

"Vi bygger cirka 175 kvadratmeter til den nuværende bygning, hvor vi både får plads til en længe ønsket større ventesal og nye klinikker. Samtidig er vi fuld gang med at renovere det bestående," fortæller læge Thomas Holm, 53, der købte sig ind Rosenholm Lægecenter i 2007.

De fem praktiserende læger, der er sammen i et kompagniskab, investerer fem millioner kroner i nybyggeriet m.m. af egen lomme.

Åben for flere patienter

Rosenholm Lægecenter har en historie, der går tilbage til 2001-2002 og som involverer både Hornslet og Mørke.

I dag er Rosenholm Lægecenter et moderne lægehus, der ud over de fem praktiserende læger, har ansat fem sygeplejersker, fire sekretærer og to uddannelseslæger.

Rosenholm Lægecenter er godkendt til at deltage i efteruddannelse af læger, der skal være speciallæge i almen medicin. Der er derfor løbende tilknyttet uddannelseslæger til Lægecenteret i 6-12 måneder ad gangen.

"Vi har et meget blandet patient-klientel. Aktuelt har vi tilknyttet cirka 8.000, men vi vil gerne være flere og har fortsat åbent for yderligere tilgang," siger Thomas Holm.

Når en lægepraksis har mere end 1.600 faste patienter pr. lægekapacitet, har praksissen i henhold til overenskomsten ret til at få lukket for tilgangen af patienter, men en praktiserende læge kan godt have op til 2.700 patienter.

"Vi har patienter fra lokalområdet, men rækker også længere ud til for eksempel både Rønde og Aarhus Midtby. Hos os kan man opleve både land, by, småbørnsfamilier, studerende og ældre mennesker."

Færdig til december

Aalsrode Tømrerfirma begynder på arbejdet 23. juli og forventes at være færdig i løbet af julemåneden i 2018.

Mens håndværkerne regerer, vil det blive sværere at finde en parkeringsplads ved Lægecentret.

"Vi henviser i stedet patienterne til parkeringspladserne ved Jehovas Vidners hus. Vi har altid haft et godt samarbejde med Jehovas Vidner, og det er perfekt, at vi kan bruge deres parkeringspladser i dagtimerne," siger Thomas Holm, der selv bor i Aarhus.

Publiceret 11 July 2018 16:30