Pris: Jan Birk higer og søger i gamle sager

Jan Birk, populær vinder af Ole Laursen Prisen 2018, der blev overrakt under lørdagens middag ved Sommerfesten på Mols

Af
Lars Norman Thomsen

MOLS "Vinderen har ydet en mangeårig, meget aktiv indsats til glæde og gavn for hele lokalsamfundet på Mols og Helgenæs. Vinderen er til krudt og kugler. Vinderen har en god ordenssans og elsker at rode med og rydde op i gamle sager. Vinderen møder sine ”kunder” med et smil og en kvik bemærkning."

Nogenlunde sådan lød det, da Grith Mortensen, et af bestyrelsesmedlemmerne i 'Ole Laursen Prisen', lørdag aften under sommerfesten på Mols afslørede, hvem der skulle have prisen i år. Jan Birk blev den heldige , og det forstår man så udmærket, når man læser op på, hvad prisvinderen har været involveret i af frivilligt arbejde til gavn for sit lokalområde.

Prisen på 5.000 kroner gives til en person, der igennem længere tid har ydet en frivillig indsats på Mols og Helgenæs. Det er i år femte gang, den uddeles

Et flot CV

Jan Birks engagement i foreningsarbejde går helt tilbage til hans tid i Ebeltoft Garden og omfatter desuden Molshallens bestyrelse, Borgerforeningen Mols, Våbenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn, Vistoft Menighedsråd, Syddjurs Provstiudvalg og Sommerfesten på Mols, hvor han bl.a. har været fast bankoopråber. Sidst, men ikke mindst, så var han nomineret for sit store arbejde for Molsarkivet.

De øvrige nominerede var: Eva Elsig, Jørgen Ørgaard, Michael Grote og Rasmus Brock.

Ole Laursen var selv en af ildsjælene på Mols, men han døde i en alder af kun 55 år i 2012. Efter hans død fik et par af Ole Laursens venner den idé at stifte en pris i hans navn.

Publiceret 11 July 2018 08:31