Rasmus Stenild (i hvidt), tidligere ungdomstræner i AGF og leder af AGF Klubsamarbejde, coachede engageret i brugen af Rebounderen. Foto: Lars Norman Thomsen

Rasmus Stenild (i hvidt), tidligere ungdomstræner i AGF og leder af AGF Klubsamarbejde, coachede engageret i brugen af Rebounderen. Foto: Lars Norman Thomsen

AGF pokalhelt underviste vordende keepere i TRIF

165 børn og unge havde en fornøjelig og varm fodboldskoleuge på banerne ved Rønde Idrætscenter, hvor en ung talentfuld AGF-målmand gav gode og velvalgte råd til unge keepere

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Da AGF's U15-drengehold forleden besejrede FC Midtjylland i finalen i DBU Jyllands pokalturnering, blev en tidligere TRIF-spiller den helt store helt. Målmand Villads Olesen reddede to gange FCM's forsøg fra 11-meter pletten i straffesparkskonkurrencen, og det var afgørende for, at AGF løb med palmerne.

Villads Olesen, der er søn af Claus Peter Olesen, skoleleder på Molsskolen og ungdomstræner i TRIF, dukkede op et par af dagene på sidste uges velbesøgte TRIF-fodboldskole på banerne ved Rønde Idrætscenter for at hjælpe målmandstræner Flemming Jul Mogensen med at coache de unge målmændog give dem gode råd med på vejen.

Det gjorde Villads Olesen på en afdæmpet, men alligevel meget engageret facon, og de unge keepere sugede tydeligvis til sig.

"Jeg skal spille U16 efter sommerferien, men jeg forventer ikke at komme på AGF's U17 Liga allerede nu,. Det er nu også fint at skulle spille Liga 1 med AGF-Lyseng i U16-rækken," sagde Villads Olesen til deres udsendte.

Skadet fodboldskoleleder

På trappen mellem kunstgræsbanen og højbanen sad fodboldskoleleder Mikkel Meldgaard og fulgte de mange unges anstrengelser i sommervarmen. Unge Meldgaard, søn af Rønde BTK's engagerede sponsorchef og selv aktive spiller, Søren Meldgaard, er selv en talentfuld fodboldspiller, men lige nu er der lange udsigter til, at han vender tilbage til træningsbanen.

"Jeg er blevet opereret for en korsbåndsskade i det ene knæ, og det har voldt mig store problemer," forklarede en humpende Mikkel Meldgaard, der i stedet hjælper til med at træne seniorspillerne i TRIF.

165 børn og unge, primært TRIFs egne unge fra U7 til U14, deltog i Fodboldskolen, som TRIF vanen tro selv organiserer. Deltagerne betaler 895 kroner for fem dage med fodbold, og får de samme ting med hjem i tasken som på en traditionel DBU- eller DGI-fodboldskole.

Seniorer hjælper til

En lang række af spillerne fra TRIF's seniorafdeling udgjorde basen af trænere.

"Vi har 18 trænere til de otte grupper, hvor deltagerne er samlet efter alder," forklarede Mikkel Meldgaard. "Vi har en meget ung seniortrup, og de er flinke til at melde sig som trænere på Fodboldskolen."

En Rebounder

Torsdag eftermiddag, da Lokalavisens udsendte bivånede begivenhederne på træningsbanen, præsenterede den tidligere leder af AGFs klubsamarbejde, Rasmus Stenild, en såkaldt Rebounder, som han og Jesper Fredberg, tidligere U19 og Superligatræner i AGF, sammen har udviklet og sælger via firmaet PRESKILLS.

En Rebounder er et glimrende hjælpeværktøj til selvtræning, men også i den almindelige klubtræning, når der trænes pasninger, afslutninger, vendinger, koordination, driblinger og finter.

Spilleren sparker bolden ind på Rebounderen, får kuglen tilbage, som navnet antyder og skal herfra agere lynsnart med en vending eller direkte afslutning.

"Har I set, når Mikkel Duelund (Superligaspiller i FCM, red.) dribler ind i banen fra venstre side og scorer," spurgte Rasmus Stenild pigegruppen, som var i aktion ved Rebounderen.

"Det er ikke tilfældigt, at han kan gøre det igen og igen. Det er simpelthen, fordi han har trænet detaljen, siden han var helt lille," understregede den engagerede træner. Pigerne testede med stor iver Rebounderen, og den var helt klart med til at tænde yderligere op under dem i sommervarmen.

Publiceret 11 July 2018 23:00