Casper Pilgaard skal score point i weekenden i Norge, og helst mange, hvis han skal nå en podieplads i det samlede klassement. Foto: Team Pilgaard Motorsport

Casper Pilgaard skal score point i weekenden i Norge, og helst mange, hvis han skal nå en podieplads i det samlede klassement. Foto: Team Pilgaard Motorsport

Motor: Kan Casper Pilgaard avancere i Norge?

Ryomgård køreren skal for anden gang i karrieren til Norge for at køre racerløb, når sæsonens 4. afdeling af Renault Formel 4 Danmark skal køres på Rudskogen.

Af
Lars Norman Thomsen

Casper Pilgaard skal vise stabilitet ved weekendens racerløb i Norge på Rudskogen, sæsonens 4. afdeling af Renault Formel 4 Danmark.

Aktuelt indtager køreren fra Ryomgård 6. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, og bliver det til 3 gode heats i Norge, er der rigtig gode muligheder for avancement i klassementet.

Pilgaard Motorsport har flere gange i denne sæson vist, at farten i bilen er der til at være med helt i toppen, men tekniske defekter og uheld har i flere omgange spillet teamet et puds.

Casper Pilgaard og hans backing group kender Rudskogen godt fra en afdeling i Formel Ford klassen i 2016.

Nu skal det være

Den hvide og røde Mygale racer med nummer 5 på bagvingen er gennem den seneste måned blevet klargjort hjemme på værkstedet i Ryomgård af Casper Pilgaards far, Jørgen Pilgaard, onkel Henrik Pilgaard m.fl., og nu krydser teamet fingre for, at materiellet holder.

Der bliver også lidt ekstra køretid, da det meste af fredagen er afsat til testkørsler på den kuperede bane (højdeforskel 42 meter), som ingen andre i Formel 4 feltet har erfaringer med.

"Det faktum, at Casper Pilgaard er i gang med sin anden sæson i klassen, burde også give ham en fordel, men det ved vi først, når weekendens 3 løb er kørt," udtaler teamet i et forskræp til weekendens løb i Norge.

Weekenden kommer til at forløbe lidt anderledes end hvad man ellers er vant til. Ud over ekstratræningen afvikles der også den officielle træning allerede fredag, hvorefter kvalifikation og de 3 løb køres lørdag.

Rudskogen ligger to en halv times kørsel nord for Göteborg. Med sine 14 sving fordelt på 3,2 kilometer er det en lang og hurtig bane. Den kuperede bane med store højdeforskelle stiller store krav til piloterne.

Der er gratis adgang for tilskuere til løbet.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Fredag

7 x Fri træning

Træning 19.50

Lørdag

Kvalifikation 09.00

Løb 1 12.25

Løb 2 15.00

Løb 3 17.15

Publiceret 10 July 2018 21:56