Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, kaster atter glans over Verdensballetten på Møllerup Gods. Foto: Gerda E.M. Christophersen

Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, kaster atter glans over Verdensballetten på Møllerup Gods. Foto: Gerda E.M. Christophersen

Dronningen atter til ballet på Møllerup Gods

Hendes Majestæt overværer dette års verdensballet

MØLLERUP Verdensballetten er et af Danmarks største kulturelle sommerevents, der samler publikum fra hele landet. I år er Dronningen atter blandt gæsterne, når verdensballetten besøger Møllerup Gods 14. juli kl. 19.30.

Det er 7. år i træk, at Verdensballetten gæster Møllerup Gods. De kulturhistoriske rammer på herregården er optimale til lige netop denne slags forestilling. Scenen bygges op foran hovedbygningen, og tilskuerpladserne bliver på ridebanen foran scenen.

Dagen starter allerede kl. 16, hvor godsets park åbnes for picnic. Også godsets egen kro, Hubertus Kroen, er åben, hvis gæsterne foretrækker en udsøgt gourmetmiddag, inden forestillingen begynder kl. 19.30. Både picnickurv og gourmetmiddag bestilles i forvejen sammen med balletbilletten. Der vil i år være hamp at finde i både picnickurven og i gourmetmiddagen, hamp som Møllerup har dyrket til fødevarer siden 2015.

Dans til levende musik

Verdensballetten byder på både klassisk og moderne ballet akkompagneret af klassisk musik og med scener fra operaens verden.

”Programmet vil ganske sikkert tiltale Dronningen. Flere af de helt store Pas de Deux’er danses til levende musik af den klassiske duo Walentin og McKenzie eller til operasang af sopranen Susanne Elmark. Den giver en helt særlig stemning, og der bliver en helt speciel energi på scenen, når der er levende musik til balletten”, fortæller godsejer Anne Sophie Gamborg i en pressemeddelelse.

I år kan Verdensballetten præsentere et helt nyt par på scenen. Den koreanske danser Yuhui Choe og hendes tilkomne, amerikanske Nehemiah Kish. Nehemiah Kish har tidligere danset hos Den Kongelige Danske Ballet, hvor man har kunnet opleve ham i balletter som Don Quixote, Giselle og Sylfiden.

”Parret er netop blevet gift inden de kommer til Danmark, så tournéen med Verdensballetten bliver en slags bryllupsrejse, - det er så heldigt at vejret i Danmark arter sig så fint, så de kan opleve Danmark i det smukkeste sommervejr”, udtaler tenor og kunstnerisk leder hos Verdensballetten, Jens-Christian Wandt.

Billetter kan købes på www.moellerpgods.dk logy

Publiceret 10 July 2018 19:03