Foto: Molslinjen

Foto: Molslinjen

Debat: Hvorfor hedder det stadig Molslinjen?

Af
Steen Geertsen

Isgårdsvej 16

8420 Knebel:

"Jeg var en af deltagerne på vinterens møde mellem Molslinjen og øvrigheden, afholdt hos Kvadrat.

Det var opmuntrende at mærke den ildhu og grundighed, som styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden og retur, havde lagt for dagen.

De fremmødte politikeres åbne- og ligefremme kommentarer til tingenes tilstand, gav også håb om at ”når godtfolk kom til gårde- og lytter til fornuft”, så vil retfærdigheden ske fyldest, på et eller andet tidspunkt.

Altså dét, at Ebeltoft Færgehavn igen ville blive aktiv, og ikke som nu, proppet i en mølpose, godt snøret til af mere eller mindre halvdårlige argumenter.

Det var- og er bekymrende, at Molslinjens ledelse, med en selvfølgelighed kan ytre sig, at ruten ikke er rentabel, og passagererne foretrækker afgang fra Aarhus. Det kan jo ses på antallet af solgte billetter.

Det tror da pokker, når der systematisk er blevet skåret ned på afgangene, og dem som (nogen gange) er opslåede, ligger på så dårlige tidspunkter, at eksempelvis erhvervsdrivende ikke kan bruge dem til noget.

Det piner mit forholdsvis liberale hjerte, at ministeren prøver at pakke sagen ind med argumentationen om, at Molslinjen driver ruten på kommercielle vilkår, og derved har ret til at disponere derefter. Der tales ikke om, at Molslinjen har eneret på at besejle ruten, og de derved via deres dispositioner, risikerer at bringe Ebeltoft og til dels Odden Færgehavn som gidsler. De har jo eneret på havnene, og derved kan andre kommercielle alternativer ikke komme til.

Jeg opfordrer de kommunale og Christianborg’ske politikere, inklusive ledelsen hos Molslinjen til at prøve noget så gammeldags – som at være praktiske, og kalde tingene ved rette navn, og agere derefter.

Molslinjen gider ikke Ebeltoft – Odden ruten, og aftalens monopol levner ikke spillerum til, at andre kan byde ind. Alt imens forfalder tingene, og pøblen vænnes til kilometer lange køer i Aarhus. Til slut risikeres Ebeltoft – Odden ruten at gå i glemmebogen.

Det er lidt som ”bille filosofien”, den har 6 ben, Molslinjen fjerner det ene ben, og så går den skævt. Så fjernes det andet, for ligevægtens skyld. Så går den for langsomt. Så dur den ikke mere, og man lige så godt give den et ordentligt klask med fluesmækkeren.

Ophæv monopolet til alles fælles bedste.

Vi har haft et fantastisk forår, og sommeren er startet godt. I weekenden tog jeg en køretur på min gamle MC, og nysgerrigheden bragte mig til Ebeltoft Færgehavn. Det var en bekymrende oplevelse, af hvad det betyder, når noget i den grad bliver pakket i mølposen.

Græs og ukrudt gror lifligt i kørebanerne, og selv uret på pladsen er symbolsk gået i stå. Man fik helt associationer til en apokalyptisk Sci-fi film og måtte lige se sig over skulderen en ekstra omgang, om der ikke kom en Walking Dead stavrende over pladsen.

Biler var der i hvert fald ingen af."

Publiceret 10 July 2018 16:56