ØXENHOLT FOTO

Ny markbrand på Djursland i forbindelse med høst

Tre hektar kornmark gik op i flammer ved Balle

Af
Jeppe Rafn

Lørdag eftermiddag måtte brandvæsnet for anden dag i træk rykke ud til en større markbrand på Djursland, der var opstået i forbindelse med høst.

Denne gang gik det galt for en landmand ved Balle syd for Trustrup, der lørdag klokken 15.21 var ved at høste korn og pludselig opdagede flammer.

ØXENHOLT FOTO

"Landmanden opdagede det hurtigt og kunne se, at ilden løb alt for stærkt for ham. Så han tilkaldte os. På en halv times tid fik vi kontrol over branden, så den kun nåede at ramme omkring tre hektar," siger indsatsleder Allan Frederiksen, Beredskab og Sikkerhed, til TV2 Østjylland.

Herunder kan du se en video fra markbranden ved Balle:

Video: ØXENHOLT FOTO

Branden dagen forinden skete nord for Trustrup ud til Søbyvej mellem Søby og Albøge. Her futtede et 10 gange så stort område af (30 hektar, hvilket svarer til størrelsen på cirka 50 fodboldbaner), oplyser indsatslederen til TV2 Østjylland.

Ved denne brand formodes det, at kniven fra mejetærskeren har ramt en sten og skabt en gnist, der har antændt det meget tørre korn.

ØXENHOLT FOTO

Syddjurs Kommune og Beredskab og Sikkerhed udsendte i torsdags en advarsel om, at tørken har skabt stor brandfare på Mols. Myndighederne advarede om, at græs, træer og buskadser er meget letantændelige.

Beredskab og Sikkerhed råder landmænd til ikke at høste, når det blæser meget, fordi ilden så kan sprede sig hurtigt, hvis det går galt.

Publiceret 08 July 2018 10:09