AC Norddjurs/GBIF talenterne går et spændende efterår i møde. Foto: AC Norddjurs

AC Norddjurs/GBIF talenterne går et spændende efterår i møde. Foto: AC Norddjurs

Ungdomsfodbold: AC Norddjurs/GBIF drenge skal prøve kræfter med AGF, VRI og TRIF

Efter et flot forår i U13 Liga 4 skal AC Norddjurs/GBIF efter sommerferien prøve kræfter med Liga 3, når spillerne rykker en årgang op

Af
Lars Norman Thomsen

Det bliver et spændende efterår, som U14 drengene i AC Norddjurs/GBIF kommer til at opleve.

Drengene rykkede i efteråret 2017 op fra en U13 8-mands række til U13 Liga 4 11-mands i foråret 2018.

"Det lignede på forhånd en rigtig svær række med Grenaa, Ebeltoft og Skødstrup som alle spillede to rækker højere end os i 8-mands, og som vi ikke havde vundet over siden U8, samt Nørager og Midtdjurs, som vi også sjældent slår, men som vi på forhånd håbede på lige kampe med," siger Keld Kristensen, mangeårig ungdomstræner i først Stenvad Boldklub og siden AC Norddjurs.

Trænerstaben kunne allerede i vinterperioden frem til sæsonstart i foråret let se, at drengene havde motivationen og ville det, fortæller Keld Kristensen.

"De spillede godt i træningskampene, og det var som om, at vindermentaliteten fra efteråret 2017 sad i dem. Vi fik som forældretrænere lagt mere og mere ansvar over på drengenes unge træner, Kasper Schmidt, der virkelig har budt ind med god træning og masser af nye ideer i kampene," roser Keld Kristensen.

Kasper Schmidt alias 'King Kasper' er selv en dygtig fodboldspiller og topscorer på det unge AC Norddjurs mandskab, som netop er rykket op i Serie 3.

Fik et boost i Holland

Det lykkedes AC Norddjurs/GBIF at vinde træningsturneringen. Inden turneringsstart i april 2018 skulle holdet lige varme op på en tur til Holland, før den hjemlige turnering gik i gang.

I Tulipanlandet steppede drengene yderligere op og slog bl.a. Grindsted fra Liga 3.

"Det var som om, turen havde gjort drengene meget stabile i deres spil. Vi startede i den hjemlige turnering med en uafgjort 2-2 kamp mod Midtdjurs, og efter 5 kampe lå vi placeret midt i rækken med 7 point. Selvom vi faktisk havde afbud til hver kamp, fik vi fuld valuta, 15 point, i de sidste 5 kampe og blev dermed puljevinder," noterer en tilfreds Keld Kristensen.

AC Norddjurs/GBIF tabte dog den afgørende oprykningskamp mod en anden puljevinder, Vendsyssel, med knebne 3-2, men fik alligevel lov til at rykke op, da turneringstilrettelæggerne hos DBU Jylland skulle have planerne for efteråret 2018 til at gå op.

Smal trup, men ...

"Truppen er meget smal med kun 8 drenge fra årgang 2005, mens der suppleres nedefra og med enkelte halvårsspillere fra årgang 2004, men alligevel tror vi på, at vi kan spille med i Liga 3, selvom der virkelig venter os gode hold. Blandt andet flere hold, der spillede Liga 1 i efteråret," fremhæver Keld Kristensen.

AC Norddjurs/GBIF skal møde TRIF, VRI, Hornslet, HEI/Virup 2 og AGF.

Drengene starter efter sommerferien med en hjemmekamp mod Hornslet som første opgave.

Publiceret 05 July 2018 00:00