Kommentar: Socialdemokratiet dælen dulme ...

Af Lars Norman Thomsen, lokalredaktør:

KOMMENTAR Efter seks måneder som borgmesterparti kan Socialdemokratiet i Syddjurs gøre status. Der er behov for et sommergruppemøde, som både involverer byrådsgruppe og bagland. Første punkt på dagsordenen: "Hvordan sikrer byrådsgruppen og baglandet, at borgmester Ole Bollesen bliver spillet god?".

Det spørgsmål kan kun Socialdemokratiet besvare, og det haster, inden budgetforhandlingerne begynder i august.

Nu fanger bordet. Borgmester Ole Bollesen har udstået læretiden, og det samme har gruppen med mange nye ansigter.

Borgmesteren og gruppen har tydeligvis ikke været i sync med hinanden og er blevet udstillet på op til nu på hinanden flere byrådsmøder.

Vi så det på det seneste, hvor Socialdemokratiet var nødt til at krybe til korset og fortælle SF, Enhedslisten og Alternativet, at gruppen desværre var nødt til at bakke på forslag, som gruppen selv var medforslagsstiller til. Venstres Claus Wistoft havde hele dagen fortalt sin afløser i borgmesterstolen, at han regulært sagt var på vej til at begå politisk harakiri.

I den borgerlige lejr smiler de: "Hvad sagde vi," udtrykker smil og kropssprog.

Situationen er alvorlig. Der er ikke råd til flere svinkeærinder fra Socialdemokratiet.

Gruppens rygende pistoler skal besinde sig og tage bestik af situationens alvor. Ellers gør andre det for dem. En rutineret politiker som Christian Haubuf bør nu træde i karakter, glemme alt om personlige vendettaer mod ledende embedsmænd og forklare de øvrige vigtigheden af, at selfiestænger og RUS-ugen er overståede kapitler. Nu skal hele energien bruges på at vise kollegerne i byrådet, kommunens medarbejdere og ikke mindst vælgerne, at Socialdemokratiet magter opgaven

Giv nu borgmesteren den støtte og det politiske rum, som han har brug for. Borgmesteren selv og gruppeformand Michael Stegger skal også til at udvise den nødvendige bissethed overfor gruppen, som et politisk lederskab også kræver.<AS>Mere korpsånd og selvstændighed partimæssigt er en klar nødvendighed.

Så skal Socialdemokratiet til at tænke politisk strategi. Det er en by i Rusland for partiet. Derfor bør punkt 2 på sommergruppemødets dagsorden lyde noget i retning af: "Hvem vil vi lave Budget 2019 med, og på hvilke betingelser?".

Socialdemokratiet viste på valgnatten, at de var forberedt til fingerspidserne. Det gav partiet den politiske magt. Nu skal Socialdemokratiet dælen dulme finde ud af, hvad de vil bruge den til?

Publiceret 05 July 2018 16:19

SENESTE TV