Der er guidede ture i midtbyen, ved havnen og ved gymnasiet. Pressefoto

Der er guidede ture i midtbyen, ved havnen og ved gymnasiet. Pressefoto

Kom med på guidet sommer-gåtur i Grenaa

Turistforeningens frivillige guider tilbyder igen i år en stribe ture

Grenaa Djurslands Turistforenings frivillige guider tilbyder igen i år en stribe guidede ture i Grenaa. Alle er velkomne og det er ganske gratis at deltage.

Turene i midtbyen starter ved Turistkontoret på Torvet kl. 14 hver tirsdag fra 26. juni til og med 21. august. På turen kan man høre om byens historie og en god anekdote om folk og fæ gennem tiden. Turene varer cirka halvanden time og slutter med besøg i Den Gamle Smedje, hvor smeden vil demonstrere sit håndværk.

Vil man gerne høre om sommerhusliv, feriekolonier og havnens historie, kan man gå med på en havnevandring syd for åen. Turene starter og slutter ved Grenaa Marineforening, Klitvej 2, og kan opleves hver anden torsdag fra 28. juni til og med 9. august. Turene ved havnen starter kl. 14. og varer også cirka halvanden time. Bagefter serveres kaffe eller te i Marinestuen. Både by- og havnevandringer er velegnede for kørestolsbrugere.

Derudover tilbyder turistforeningen enkelte omvisninger på udvalgte steder. Onsdag 4. juli viser historiker Søren Østergård Madsen rundt i de fysiske levn fra Fjellerups gyldne epoke. Hvorfor peger to skinner fra en smalsporsbane lige ud i vandet? Er husene rent faktisk bygget af fiskekasser og kasserede bundgarnspæle - og hvorfor har parkeringspladsen ved Blå Flag Station så mærkeligt høje kanter? "Danmarks eneste kvindelige bundgarnsfisker” får følgeskab af ”Generalen”, ”Store Peter” og ”Manden” på gåturen langs stranden og tilbage i historien. Følg med og mød dem selv. Mød op ved Blå Flag station kl. 19.

Tirsdag 10. juli kl. 19-21 slås dørene op på Fornæs fyr. Ejerne fortæller om fyrets historie og man kan benytte sig af lejligheden til at komme helt op i toppen af fyret og nyde den storslåede udsigt. Tag aftenkaffen med og nyd den ved stranden.

Endelig er der både torsdag 5. juli og fredag 3. august, begge dage kl. 13, omvisning i Grenaa Gymnasiums kunstsamling. Rektor Helene Bendorff Kristensen har sagt ja til at fortælle om både bygningen og kunstsamlingen, som spænder vidt i både tid og form.

Find flere oplysninger på www.djurslandsturistforening.dk.

logy

Publiceret 03 July 2018 14:30

SENESTE TV