Det var en brat opvågnen kommunaldirektør Christian Bertelsen fik sig onsdag morgen, da han fik meddelelsen om, at der var brand i den ene længe af rådhuset. ØXENHOLT FOTO

Kommunaldirektør: Meget, meget voldsom oplevelse

Rådhusbranden har sat sine spor både fysisk og psykisk, men chefen roser medarbejdernes reaktion

Af
Simon Carlson

Det er aldrig den slags opkald, man drømmer om, og da slet ikke klokken fire om natten. Kommunaldirektør Christian Bertelsen måtte natten til onsdag i gang med den hurtige mobilisering af kriseberedskabet, da han fik opkaldet fra brandvæsenet, som fortalte ham, at rådhuset var i brand.

"Det er selvfølgelig ikke en særlig rar overraskelse. Jeg får beskeden om, at der er brand, og der er rykket fire brandbiler ud til rådhuset. Der fik jeg jo med det samme det indtryk, at det måtte være voldsomt," fortæller Christian Bertelsen.

Påvirker alle

Allerede i løbet af onsdagen konstaterede politiet, at der havde været indbrud og omfattende hærværk på rådhuset. Torsdag meldte de ud, at branden sandsynligvis var påsat ved samme lejlighed, og netop den melding sætter sine spor hos både ledelse og de ansatte, uddyber Christian Bertelsen.

Jeg får beskeden om, at der er brand, og der er rykket fire brandbiler ud til rådhuset. Der fik jeg jo med det samme det indtryk, at det måtte være voldsomt

"Det er en meget, meget voldsom oplevelse og meget beklageligt, at der er nogen, der har gjort det her. Det påvirker jo både de ansatte og borgerne i kommunen, og så er det gjort mod en meget central bygning i vores kommune, som vi prøver at værne om og beskytte. Det er en meget voldsom situation," siger Christian Bertelsen.

Skaber utryghed

Branden er påsat på førstesalen i rådhuset i længen ned langs Mogensgade. Norddjurs Kommune er i øjeblikket ude i et sandt økonomisk uvejr, der kommer til at kræve væsentlige besparelser på flere centrale områder i kommunen. Om der kan være en forbindelse mellem de to ting, er endnu for tidligt at sige noget om, da politiet er i fuld gang med en efterforskning. Sikkert er det dog, at branden helt konkret er gået særligt ud over de medarbejdere, der har til huse i kontorerne langs Mogensgade, og spørgsmålet er derfor, om medarbejderne kan føle sig tilpas trygge ved at arbejde på rådhuset.

"Det vil jeg ikke kommentere på nu. Vi afventer politiets efterforskning, og vi imødeser deres konklusioner for at se, om der er noget vi skal være ekstra opmærksomme på. Vi fokuserer rigtig meget på, at vores medarbejdere skal føle sig trygge, og vi forsøger at tage hånd om den utryghed, der selvfølgelig opstår, når sådan noget går ud over ens arbejdsplads," fortæller kommunaldirektøren.

Det er en meget, meget voldsom oplevelse og meget beklageligt, at der er nogen, der har gjort det her

Står sammen

Chefen for kommunen har da også masser af roser til sine medarbejdere for den måde, de har reageret på situationen.

"Jeg har virkelig oplevet en organisation, der har taget fat og en masse medarbejdere, der har bidraget til at hjælpe, hvor man nu kan. Det har hjulpet os til at skabe et hurtigt overblik og fået fortalt, hvordan vi nu håndterer situationen. Jeg er meget stolt over at kunne notere den måde, vores organisation har ageret på i sådan en svær situation," konstaterer Christian Bertelsen, som også sender roser videre til brandvæsenet og politiets indsats.

Der er sodskader og vandskader efter branden, men det er endnu uvist, hvor meget eller om Norddjurs Kommune selv skal hæfte for skaderne. Rådhuset fungerer dog igen nogenlunde normal og borgere, der eksempelvis skal på borgerservice kan igen gå på rådhuset i Grenaa.

Publiceret 02 July 2018 15:00

SENESTE TV