Morten Bruun kom igen på måltavlen og er nu en etableret spiller hos FC Djursland. Foto: Young Work Productions

Morten Bruun kom igen på måltavlen og er nu en etableret spiller hos FC Djursland. Foto: Young Work Productions

Seriefodbold: FC Djursland gik hele vejen og slog Tjørring IF i kvalkamp om oprykning

FC Djursland slog Tjørring IF med 3-1 og er dermed klar til at spille i Danmarksserien efter sommerferien. Janus Tranæs Didriksen, Morten Bruun og Kristian Kaagh sikrede oprykningen med hver et mål

Af
Martin Schultz

Onsdag aften kronede FC Djursland en flot forårssæson med at vinde kvalifikationskampen i Jyllandsserien 1 mod IF Tjørring med 3-1 og sikrede sig dermed oprykning til Danmarksserien.

“Det var en kæmpe forløsning, og vi er stolte over igen at kunne sætte FC Djursland på landkortet i Danmarksturneringen,” siger cheftræner Robert Sørensen efter kampen, som blev spillet på neutral bane på Fårvang Stadion.

“Det var en svar kamp, for Tjørring IF viste sig at være nøjagtig så svære at knække som forventet. De kom med et enormt fysisk tryk og satsede meget på standardsituationer,” fortæller Robert Sørensen.

Og det var netop efter en standardsituation, at Tjørring IF kom foran med 1-0 i det 19. minut.

“Vi havde et par småforsøg forinden, men så fik Tjørring IF et hjørnespark og sendte en dropbold indover, hvor vi ikke fik dæmmet op for deres løb. Vi havde talt om, at vi skulle minimere deres hjørnespark og andre standardsituationer, når de var så farlige på dem, og her fik de netop et unødvendigt hjørnespark,” siger Robert Sørensen.

Men FC Djursland lod sig ikke slå ud af modgangen - heller ikke da Niklas Søgaard i det 25. minut måtte gå ud med en fiberskade og blev afløst af Jesper Sørensen på pladsen som højre back. Holdet fik lagt et tryk den anden vej, og i det 32. minut kunne Janus Tranæs Didriksen samle en returbold op på kanten af feltet, og med et ikke så hårdt, men tilpas velplaceret skud flugtede han bolden uden om Tjørring IF’s store målmand.

“Vi måtte forsvare os mod 3-4 hjørnespark, men vi havde bolden mest i en forholdsvis jævnbyrdig 1. halvleg, hvor Tjørring IF spillede på omstillinger,” siger Robert Sørensen.

Satte to angribere frem i front

I 2. halvleg skiftede FC Djursland formation fra 4-2-3-1 til 4-4-2 og satte de to angribere Lasse Lund Storvang og Morten Bruun frem i front for at lægge mere tryk på Tjørring IF’s bagkæde.

Og det gav bonus i det 61. minut, da Tjørring IF’s forsvar blev spillet helt tyndt, da Lasse Lund Storvang sendte en diagonalbold til Felipe Soares, som første gang slog den ind i feltet, hvor Morten Bruun satte foden på og sendte bolden i nettet til 2-1.

“Tjørring IF er ikke et hold, som tager initiativet. Holdet spiller på omstillinger og derfor var det noget lort for dem at komme bagud,” siger Robert Sørensen.

Men det blev endnu værre for Tjørring IF, da Casper Stylsvig Bæksted i det 80. minut sendte en diagonalbold til Felipe Soares, som sendte bolden ind i feltet i hovedet på Kristian Kragh, som headede FC Djursland foran med 3-1.

“Tjørring IF pressede på og fik nogle omstilinger, og holdet havde blandt andet en stor dobbeltchance. Men vi holdt tiden ud, og det var en kæmpe forløsning,” siger Robert Sørensen.

Skal spille med i Danmarksserien pulje 4

“Gutterne har fortjent det. Der har været bump på vejen i løbet af sæsonen, men vi har arbejdet stenhårdt. Nu er vi rykket op, selvom vi har haft en smal trup og har haft mange skader, især hos vores angribere Morten Smidt og Lasse Lund Storvang,” siger Robert Sørensen, som også sender takken videre til hele sit team med assistenttræner Nicolaj R. Poulsen, målmandstræner Ib Pedersen, og holdlederne Flemming Zaar og Ronnie Sejer Kristensen.

På dagen var der ros til Janus Tranæs Didriksen, som ifølge Robert Sørensen spillede en fantastisk kamp.

“Han scorede vores første mål til udligningen, og så var han her og der og allevegne. Men også Morten Bruun scorede og viste igen, at han har klaret springet fra Serie 3 og til Jyllandsserien og også kan klare sig i Danmarksserien.”

Efter fejringen af sejren over Tjørring IF og oprykningen blev spillerne sendt på to og en halv uges sommerferie.

“Vi starter på træningsbanen igen i uge 29. Vi skal forberede os på at møde rigtig gode hold i Danmarksserien pulje 4, som består af hold fra Aarhus og nordover, så vi skal møde holdene fra Aarhus og op til AaB i Aalborg. Det er en rigtig stærk pulje,” siger Robert Sørensen.

Kampfakta:

Kvalifikationskamp Jyllandsserien 1

Tjørring IF - FC Djursland 1 - 3 (1 - 1)

Onsdag 27. juni kl. 19.00 på Fårvang Stadion

Målscorere:

1 - 0 Tjørring IF (19. min.)

1 - 1 Janus Tranæs Didriksen (32. min.)

1 - 2 Morten Bruun (50. min.)

1 - 3 Kristian Kaagh (80. min.)

Publiceret 28 June 2018 14:45