AC Norddjurs vandt Serie 4 ved i den sidste kamp at slå rivalerne fra Mørke IF med 6-0 og kunne fejre oprykningen til Serie 3 på Stenvad Stadion. Foto: Martin Schultz

AC Norddjurs vandt Serie 4 ved i den sidste kamp at slå rivalerne fra Mørke IF med 6-0 og kunne fejre oprykningen til Serie 3 på Stenvad Stadion. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Fire mål af King Kasper da AC Norddjurs nedsablede Mørke IF

I den direkte duel mellem de to suverænt bedste hold i Serie 4 tog AC Norddjurs med en 6-0 sejr en grusom hævn over Mørke IF

Af
Martin Schultz

Lørdag var dagen, hvor de to tophold i Serie 4’s pulje 68 skulle afgøre, hvilket af holdene skulle slutte deres indbyrdes kapløb med at snuppe førstepladsen.

Begge hold har spillet en overbevisende sæson, og begge gik på banen med 34 point for 13 kampe – nok til at begge var sikre på at rykke op i Serie 3. Vinderen af kampen kunne kalde sig vinder af puljen – og begge hold var opsatte på at vise, at de var forårets bedste hold i den lokale pulje i Serie 4.

Sidst de mødtes på Mørke Stadion vandt hjemmeholdet med 3-2, og det var med den sejr, at Mørke IF huggede førstepladsen fra AC Norddjurs i en kamp, hvor Mørke IF’s fysik overvandt AC Norddjurs’ teknik. Siden har holdene ligget side om side i spidsen af tabellen, men med Mørke IF på førstepladsen som sejrherre i det indbyrdes opgør.

Der var fra begge sider blevet varmet godt op til kampen med forsikringer om at ville vinde dette sæsonens ”endelige” opgør, for begge hold var opsatte på at slutte som nr. 1. AC Norddjurs havde skabt en fin ramme om kampen med mange tilskuere, ikke mindst forældre og ungdomsspillere fra klubben, på det hyggelige stadion på Stenvad Bygade. Der var indmarch som optakt til kampen, og i pausen blev et af klubbens ungdomshold hyldet for turneringssejr og pokal.

En kamp mellem fysik og teknik

Kampen startede jævnbyrdigt og blev det forventede møde mellem AC Norddjurs teknisk anlagte spil og Mørke IF’s fysik. Gæsterne havde væsentlig flere kilo bag deres tacklinger i duellerne og fysikken blev brugt i nærkampene.

Men AC Norddjurs spillede friskt til og havde flere gode opspil, båret frem af de dygtige boldspillere Isak Isaksen og Malthe Engelund, og i front tog holdets topscorer Kasper Schmidt Jørgensen rigtig mange løb og var en konstant trussel for Mørke IF’s forsvar.

IF Mørke holdt hjemmeholdet stangen indtil det 37. minut, da bolden efter et flot opspil med gode kombinationer fremad banen endte hos Alexander Boelt Bruun på højre kant. Han sendte bolden ind foran mål, hvor altid målfarlige Kasper Schmidt Jørgensen dukkede op og sendte bolden i mål til 1-0 og stor jubel hos hjemmepublikum. Og få minutter senere gentog opspillet sig, da Kasper Schmidt Jørgensen pandede Alexander Boelt Bruuns høje indlæg i kassen til en pauseføring på 2-0.

Banens mindst spiller kørte med klatten

Kasper Schmidt Jørgensen fortsatte sit goalshow i 2. halvleg med en scoring efter fem minutter til 3-0, og kort efter kunne det være blevet 4-0, da debutanten Mikkel Madsen i en god scoringsposition uselvisk spillede bolden videre til en helt fri Kasper Schmidt Jørgensen, som dog var offside, og scoringen blev korrekt annulleret af dommeren.

Mørke IF forsøgte at slå igen, men AC Nordjurs’ forsvaret var påpasseligt og Mørkes modsvar med lange bolde frem mod angriberne blev aldrig rigtig farlige.

I den anden ende af banen havde Isak Isaksen og Joachim Harvig gode forsøg inden banens mindste spiller, Isak Isaksen med en fortid som stortalent i FC Djursland, lykkedes med et flot skud uden for feltet, som peb i kassen uden chance for Mørke IF’s målmand.

Kasper Schmidt Jørgensen plejer at få et hvil på bænken i 2. halvleg, men var på banen hele kampen og scorede endnu et mål på et oplæg fra Alexander Boelt Bruun på højrekanten, inden en anden af kampens store profiler Malthe Engelund, ligeledes med en fortid i Grenaa IF og FC Djursland, sluttede AC Norddjurs’ målfest med et godt langskud et godt stykke uden for feltet.

Mørke IF blev knækket af målet til 3-0

Efter sidste dommerfløjt kunne champagnepropperne springe ud for hjemmeholdets spillerboks, mens begge hold retteligt kunne føre sig trøjer med påtryk om oprykning til Serie 3, for begge hold rykker op efter en sæson med rigtig mange point på kontoen.

Efter to år som træner forlader Karl Juul AC Norddjurs og overgiver stafetten til sin assistenttræner, 31-årige Claus Koch, som har fået sin fodboldopdragelse i Stenvand Boldklub og spillet i flere af de bedste klubber på Djursland, herunder FC Djursland. Det bliver hans opgave at forvalte og udvikle det talent, som i dag er samlet på dette unge hold, og som har genrejst seniorfodbolden i AC Norddjurs, den tidligere Stenvad Boldklub, en af Djurslands fodboldbastioner.

Mørke IF blev på denne dag sat på plads af et mere boldbesiddende og teknisk dygtigt AC Norddjurs hold, og Mørke IF’s træner Tonni Kristensen forsøgte da også at holde humøret oppe på en dag, som med oprykningen også var en festdag for Mørke IF.

”Det er 12 år siden at Mørke IF har været i Serie 3, og det er vores tredje oprykning på tre år. Det er godt gået af sådan en lille klub,” siger en trods alt tilfreds Mørke IF-træner Tonni Kristensen.

Spillemæssigt var Mørke IF godt med indtil slutningen af 1. halvleg, da hjemmeholdet scorede to gange inden pausen. Holdet var klar til at gå ud og kæmpe sig tilbage efter pausen, men da AC Norddjurs hurtigt øgede sin føring til 3-0, gik lyset ud for Mørke IF.

”Det er første gang i to år, at vi ikke har scoret i en kamp. Vi blev knækket af målet til 3-0 og derefter hang vi med hovedet,” siger Tonni Kristensen.

Kampfakta

Serie 4, pulje 68

AC Norddjurs - Mørke IF 6 - 0 (2 - 0)

Lørdag 23. Juni kl. 13.30 på Stenvad Stadion

Målscorere:

1 - 0 Kasper Schmidt Jørgensen (37. min.)

2 - 0 Kasper Schmidt Jørgensen (42. min.)

3 - 0 Kasper Schmidt Jørgensen (50. min.)

4 - 0 Isak Steenfeldt Isaksen (74. min.)

5 - 0 Kasper Schmidt Jørgensen (81. min.)

6 - 0 Malthe Engelund (83. min.)

Publiceret 26 June 2018 10:58