Morten Bruun kom ind i 2. halvleg og scorede tre mål, da FC Djursland slog Fredericia fF med 6-2. Foto: Young Work Productions

Morten Bruun kom ind i 2. halvleg og scorede tre mål, da FC Djursland slog Fredericia fF med 6-2. Foto: Young Work Productions

Seriefodbold: FC Djursland håber på ny Mortens aften onsdag

FC Djursland spiller onsdag aften playoff kamp om oprykning til Danmarksserien. Morten Bruun scorede hattrick og Lasse Lund Storvang lavede to mål i overlegen 6-2 sejr mod Fredericia fF

Af
Martin Schultz

FC Djursland er klar til at spille om oprykning til Danmarksserien og kunne lørdag eftermiddag gå på banen uden nerver mod Fredericia fF på udebane. Allerede fredag aften stod det nemlig klart, at det bliver hajerne fra Djursland, som får matchbolden i en playoff kamp onsdag aften mod Tørring IF på Fårvang Stadion. Det blev en kendsgerning, da topholdet Silkeborg KFUM på hjemmebane besejrede FC Djurslands nærmeste rivaler til 2. pladsen Agerbæk SF/ Starup IF med 1-0, som dermed ikke længere kunne nå at komme forbi FC Djursland uanset udfaldet af kampen mod Fredericia fF.

Men FC Djursland tabte ikke koncentrationen, og med en sejr på 6-2 efter 2-0 ved pausen viste FC Djursland skarphed og fik tanket en god portion selvtillid inden mødet med Tørring IF onsdag aften.

”Det bliver en fifty-fifty kamp mod en meget fysisk stærk modstander. Vi får se, hvem der har mest is i maven af de to hold og kan holde nerverne i ro, for der er meget på spil i den kamp. Jeg håber vi har modet til at spille vores eget spil, men vi skal være klar til at møde deres fysik og stå imod deres dødbolde,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, som i kampen mod Fredericia fF sørgede for pauser til spillere som Kristian Kaagh, Morten Bruun og Emil Bjerre Busk for at stille med optimal styrke i alt-eller intet opgøret onsdag aften mod Tørring IF.

Skånede spillere til playoff kampen

Selvom adgangen til playoff kampen var sikret på forhånd, gav FC Djursland den fuld gas fra første fløjt for at udfordre Fredericia fF’s skrøbelige defensiv.

Og taktikken lykkedes til fulde, for der var kun spillet to minutter, da Niklas Søgaard fik lov til at føre bolden frem på banen og spillede Lasse Lund Storvang i dybden. Topscoreren løb fra forsvaret og lobbede bolden over målmanden til 1-0. Og der var kun spillet fem minutter, da Janus Tranæs Didriksen opfangede en løs bold, så op og derefter spillede bolden i det bagerste rum, hvor Kristian Kaagh havde nemt ved at score til 2-0.

”I de første 20-25 minutter var vi virkelig gode, og vi kunne nemt have scoret flere mål. Derefter begyndte hjemmeholdet at vise tænder og vi kom lidt under pres, men vi kunne gå til pause foran med 2-0,” fortæller Robert Sørensen.

I pausen skiftede FC Djursland Kristian Kaagh ud for at skåne hans ryg, og ind kom Morten Bruun, som sad ude i 1. halvleg for at skåne sin lyske. Og indskiftningen af Morten Bruun skulle vise sig at være en klog disposition, for med et hattrick i 2. halvleg viste angriberen, at han i dette forår har taget springet fra Østdjurs 91 i Serie 3 og til Jyllandsserien 1 med succes, da samarbejdsklubben FC Djursland efter flere skader manglede manpower i angrebet.

Tre mål af Morten Bruun i 2. halvleg

Halvlegen startede med at Fredericia fF fik reduceret i en situation, hvor FC Djursland kikkede fodbold og ikke fik ekspederet en returbold væk, efter at målmand Anders Emil Hjort havde reddet i første omgang.

Men derefter satte Morten Bruun gang i sit målshow i samarbejde med Lasse Lund Storvang, som med to mål også fik pudset målformen af i denne kamp.

”Først vandt Morten Bruun en duelbold på Fredericias banehalvdel, satte to mand og løb derefter fra dem og lagde så bolden under målmanden til 3-1. Fire minutter senere blev hjemmeholdet spillet helt tyndt i venstre side, og Felipe Soares slog et fladt, hårdt indlæg, som Morten Bruun afsluttede på. Lasse Lund Strovang sparkede returbolden i mål til 4-1,” fortæller Robert Sørensen.

Fredericia fF fik reduceret til 4-2, men med godt ti minutter igen gentog Morten Bruun sit kunststykke, da han vandt en duel uden for feltet og derefter løb fra forsvaret og scorede sit andet mål. Og da Morten Bruun kort før tid i en ny duel blev løbet ned bagfra til et klokkeklart straffespark, sparkede han selv fra 11-meter pletten og scorede dermed hattrick. Han blev af cheftræner Robert Sørensen udpeget til kampens spiller.

Med sejren konsoliderede FC Djursland sin 2. plads efter Silkeborg KFUM, og er klar til playoff kampen om oprykning til Danmarksserien mod nr. 2 i Jyllandserien 1’s pulje 1, Tjørring IF onsdag aften på neutral bane på Fårvang Stadion.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

Fredericia fF - FC Djursland 2 - 6 (0 - 2)

Lørdag 23. Juni kl. 13.30 på Madsby Enge i Fredericia

Målscorere:

0 - 1 Lasse Lund Storvang (2. min.)

0 - 2 Kristian Kaagh (5. min.)

1 - 2 Fredericia fF (52. min.)

1 - 3 Morten Bruun (65. min.)

1 - 4 Lasse Lund Storvang (73. min.)

2 - 4 Fredericia fF (76. min.)

2 - 5 Morten Bruun (85. min.)

2 - 6 Morten Bruun (89. min./straf.)

Publiceret 24 June 2018 16:15

SENESTE TV