Søren Koch Østergaard (i forgrunden) er ikke med, når FC Djursland lørdag kan spille sig i playoff-finale om oprykning til Danmarksserien. Det er til gengæld Emil Bjerre Busk (i midten) og veteranen Kristian Kaagh (th). Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Søren Koch Østergaard (i forgrunden) er ikke med, når FC Djursland lørdag kan spille sig i playoff-finale om oprykning til Danmarksserien. Det er til gengæld Emil Bjerre Busk (i midten) og veteranen Kristian Kaagh (th). Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Pokalfodbold: Ungt FC Djursland hold måtte ud i forlænget spilletid for at slå TST

Lasse Lund Storvang og Casper Stylsvig Bæksted scorede i den forlængede spilletid, da FC Djursland med 2-0 sejr over TST Fodbold spillede sig ind i Pokalens hovedturnering

Af
Martin Schultz

FC Djursland måtte tirsdag aften ud i forlænget spilletid på Tilst Idrætsanlæg, før holdet med en 2-0 sejr på mål af Lasse Lund Storvang og Casper Stylsvig Bæksted spillede sig ind i hovedturneringen i DBU’s pokalturnering.

”TST kæmpede bravt og stod som forventet med 11 mand bag bolden i en meget kompakt opstilling. Vi havde overtaget gennem hele kampen og havde bolden hele tiden. TST kæmpede godt, men skabte ikke noget,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

”I 1. halvleg spillede vi ikke efter forholdene, for kampen blev afviklet på en svær bane, som var knastør og ujævn. Der var alt for meget hæl og tå i vores spil, og spillerne forsøgte at slå vinderafleveringen. Vi havde masser af chancer, og Janus Tranæs Didriksen brændte tre friløbere og Lasse Lund Storvang brændte også to-tre store chancer i 1. halvleg, mens TST havde to chancer i hele kampen, hvoraf et mål blev annulleret på grund af offside.”

Snydt for en kæmpe straffespark

Allerede i pausen så flere af hjemmeholdets spillere godt brugte ud, og der blev skiftet godt ud og ind hos TST, så spillerne kunne få luft og holde dampen oppe.

”De sidste 10-15 minutter var TST helt nede på flade fødder, og vi blev et kvarter før tid snydt for et kæmpe straffespark, da Emil Birkedal Nielsen afdriblede en mand i feltet og derefter blev flækket fuldstændigt. Der blev talt om, at der nok ikke blev dømt straffespark i denne kamp, men det blev der dog i overtiden efter en hands-situation,” fortæller Robert Sørensen.

FC Djursland fik trods overtag gennem hele kampen ikke scoret. Derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid, og her gik det galt for hjemmeholdet allerede efter tre minutter, da FC Djurslands topscorer Lasse Lund Storvang, som havde en del afbrændere på samvittigheden den aften, endelig fik scoret med et skud tæt under mål efter en perfekt aflevering fra Casper Stylsvig Bæksted.

Og Casper Stylsvig Bæksted kom også selv på måltavlen, da han umiddelbart efter sideskiftet i kampens 106. minut sikkert scorede på et straffespark, efter at en TST-spiler havde haft armen lidt for langt ude og der blev dømt straffe for hånd på bolden.

”Vi havde muligheder for også at score til 3-0, men vi kørte 2-0 sejren stille og roligt hjem,” siger Robert Sørensen.

Håber på en ”gulerodskamp” i Pokalen

Med sejren i denne pokalturneringens 7. runde træder FC Djursland ind i hovedturneringen, som afvikles i DBU regi, og hvor divisionsholdene træder ind i pokalturneringen, når denne genoptages efter sommerferien.

FC Djursland skånede en stribe stamspillere til den vigtige kamp mod Fredericia Ff på lørdag, hvor holdet med bare et point kan kvalificere sig til en playoff kamp om oprykning til Danmarksserien. I fraværet af spillere som Kristian Kaagh, Rasmus Brasch, Felipe Soares, Nicklas Søgaard og Jacob Munk Christensen, med Jesper Sørensen og Søren Koch Andersen Østergaard på skadeslisten, og med Mauricio Held på bænken, blev der plads til en række unge spillere på holdet.

Jeppe Juhl Jensen var tilbage efter en skade og spillede i midterforsvaret med Emil Bjerre Busk.

”Vores hovedfokus er på at sikre os playoff kampen om oprykning til Danmarksserien, men vi er nu videre i pokalturneringen og har nu muligheden for en ”gulerodskamp” mod et hold fra de højere rækker,” siger Robert Sørensen.

Kampen mod Fredericia Ff spilles lørdag kl. 13.30 på udebane, men allerede fredag aften kan FC Djursland drage fordel af resultatet mellem topholdet Silkeborg KFUM og Agerbæk SF/Starup IF. Hvis Agerbæk SF/Starup IF ikke vinder over Silkeborg KFUM, som allerede er rykket op, så er FC Djursland sikre på playoff kampen uanset udfaldet af kampen mod Fredericia Ff.

Kampfakta

DBU’s pokalturnering, 7. Runde

TST Fodbold - FC Djursland 0 - 2 (0 - 0)/ efter forlænget spilletid

Tirsdag 19. juni kl. 19.00 på Tilst Idrætsanlæg

Målscorere:

0 - 1 Lasse Lund Storvang (93. min.)

0 - 2 Casper Stylsvig Bæksted (106. min.)

Publiceret 21 June 2018 09:40