AC Norddjurs rykker med et ungt hold, hvor hovedparten af spillerne er egen avl, op i Serie 3. Foto: AC Norddjurs

AC Norddjurs rykker med et ungt hold, hvor hovedparten af spillerne er egen avl, op i Serie 3. Foto: AC Norddjurs

Seriefodbold: Malthe Engelund matchwinner for AC Norddjurs på vejen til oprykning

AC Norddjurs og Mørke IF rykker begge op i Serie 3 og møder lørdag hinanden i den endelige finale om førstepladsen på Stenvad Stadion. AC Norddjurs vandt en smal sejr på 1-0 i tæt opgør mod Skødstrup SF

Af
Martin Schultz

På et mål af holdets formstærke offensivspiller Malthe Engelund klarede AC Norddjurs’ unge hold sig helskindet gennem den svære udekamp mod Skødstrup SF og er nu sammen med Mørke IF klar til oprykning til Serie 3.

Også Mørke IF vandt lørdagens kamp med hele 5-0 over Pindstrup IF, så de to hold ligger side om side med formidable 34 point efter 13 kampe. Mørke IF ligger på førstepladsen, fordi de vandt det første indbyrdes opgør på Mørke Stadion med 3-2, men hvem der slutter på den endelige førsteplads, afgøres lørdag eftermiddag, når de to hold mødes til det andet indbyrdes opgør på Stenvad Stadion.

De to hold skal dog ikke ud i den forventede alt eller intet kamp om oprykningen, fordi begge hold kommer til at rykke op. Med de mange point, som begge hold har fået ind på kontoen, er de sikre på at rykke op som en af de bedste to’ere, som rykker med op i Serie 3 i efteråret.

Men der er ingen tvivl om, at lørdagens kamp bliver et opgør på æren, for begge hold vil gerne vise, at de fortjener førstepladsen i rækken efter en flot og overbevisende sæson.

”Vi glæder os sindssygt. Mine spillere er meget opsatte på at vise, at de er rækkens bedste hold, og de tørster efter revanche efter 3-2 nederlaget i 1. runde kampen på Mørke Stadion,” siger AC Norddjurs’ cheftræner Karl Juul.

Topscorer blev pakket godt ind

Men før det bliver alvor med den store duel mod Mørke IF skulle AC Norddjurs have kampen på udebane mod Skødstrup SF overstået, og selvom Skødstrup SF i 1. runde kampen blev sendt hjem fra Stenvad Stadion med en røvfuld på 7-1, så var man i AC Norddjurs klar over, at hjemmeholdet var blevet væsentlig stærkere siden sidst og var kravlet op på en tredjeplads i tabellen.

”De første 20 minutter spillede vi rigtig flot fodbold og havde tre skud på træværket og store chancer til Mathias Brøgger, topscorer Kasper Schmidt Jørgensen og Malthe Engelund, som i helt fri position fik et godt forsøg reddet af en pragtredning,” fortæller Karl Juul.

”Men i takt med at Skødstrup SF fik fornemmelsen af, at de kunne holde os stangen, så blev kampen mere lige, men jeg synes, at vi var mere fremadrettede i vores spil. Det var tydeligt, at Skødstrup SF havde forberedt sig godt på mødet med os, og de var organiseret udmærket i midterforsvaret og fik pakket vores topscorer Kasper Schmidt Jørgensen godt ind.”

Efter en halv time måtte AC Norddjurs udskifte holdets bagerste mand Joachim Harvig, som netop var kommet tilbage efter en skade, med en forstrækning. Andreas “Strømpe” Strømholt kom direkte ind fra bænken og erstattede på bedste vis Harvig.

“Det stod 0-0 ved halvleg og vi var enige om at glemme det sidste kvarter og starte på en frisk i 2. Halvleg. Vi skulle fokusere på det vi havde været gode til i 1. halvleg, så vi skulle lade bolden gøre arbejdet, få et godt flow i spillet, flytte os godt for hinanden og få kanterne med i spillet,” siger Karl Juul.

En kæmpe forløsning med Malthe Engelunds mål

Men Skødstrup SF var forberedt på, at AC Norddjurs kom ud med fuld fart i 2. halvleg.

”De udfordrede os på alle positioner, og de havde læst vores centrale midtbanespiller Isak Isaksen godt. Iasak er en dygtig spiller, som mange bolde går igennem,” fortæller Karl Juul, som i pausen tog sidste uges kampens spiller Mathias Brøgger ud, satte Malthe Engelund ud på højre kant, og sendte en frisk Nikolaj Sørensen – med Karl Juuls ord en rigtig John Eriksen-type, hvis man kan huske den fynske angriber fra 80’erne – helt frem som en angribertype med evnen til at stå de rigtige steder.

”Vi var nødt til at prøve noget nyt i forhold til vores modstander. Søren Thode Fogh måtte gå ud med lyskenproblemer, så vi satte Tobias Wiik ind på den defensive midtbane og Mathias Brøgger kom på banen igen,” fortæller Karl Juul om de mange rokeringer i 2. Halvleg.

Med 25 minutter igen kom Morten Koch Andersen ind på højre kant og det gav et friskt pust til holdet.

”Vi gik 5-10 procent op i gear, og med godt et kvarter igen fik Malthe Engelund bolden i venstre side, tog et par træk og godt ti meter uden for feltet ramte han bolden enormt godt. Den strøg henover græsset gennem venner og fjender og gik i mål ved roden af stolpen. Det var en kæmpe forløsning for spillerne med det mål.”

AC Norddjurs blev presset af hjemmeholdet i de næste 5-10 minutter og med 6-7 minutter tilbage fik Morten Koch et gult kort og måtte ud i ti minutter.

”Skødstrup SF pressede os og fik en håndfuld hjørnespark, men jeg var ikke nervøs, og vi afviste presset. Skødstrup SF var en svær modstander nøjagtig som vi havde forudset, men AC Norddjurs var den rigtige vinder i den her kamp. Tobias Wiik blev valgt til kampens spiller, men ti mand fik stemmer, så det var virkelig en holdpræstation,” siger Karl Juul.

AC Norddjurs tager lørdag kl. 13.30 på Stenvad Stadion imod Mørke IF i den endelige finale om førstepladsen i Serie 4.

Kampfakta

Serie 4, Pulje 68

Skødstrup SF - AC Norddjurs 0 - 1 (0 - 0)

Lørdag 16. juni kl. 15.00 på Studstrup Idrætsanlæg

Målscorer:

0 - 1 Malthe Engelund (75. min.)

Publiceret 20 June 2018 11:30

SENESTE TV