Piger fra IF Midtdjurs’ U12 hold glæder sig til at spille på den nye kunstgræsbane. Der er fra venstre Sofia Mønster Johansen, Emilie Bjerregaard, Aisya Bossow, Mira Dalby og Julie Charles. Foto: Martin Schultz

Piger fra IF Midtdjurs’ U12 hold glæder sig til at spille på den nye kunstgræsbane. Der er fra venstre Sofia Mønster Johansen, Emilie Bjerregaard, Aisya Bossow, Mira Dalby og Julie Charles. Foto: Martin Schultz

Kunstgræsbane i Ryomgård: En klog og værdifuld investering

Et hold af byrødder fik syn for sagen, da Ryomgårds nye kunstgræsbane AC Huse Park blev åbnet med en sommerkamp mellem Syddjurs Byråd og IF Midtdjurs’ Old Boys 50

Af
Martin Schultz

Under et stort og forventningsfuldt fremmøde af borgere i alle aldre blev den nye kunstgræsbane på stadionanlægget i Ryomgård fredag eftermiddag officielt åbnet, da den røde snor blev klippet og drenge og piger fra IF Midtdjurs’ ungdomsafdeling myldrede ind på det nye kunstgræstæppe med hver sin splinternye fodbold spå fødderne.

Og sjældent havde man set en så talstærk repræsentation af byrådspolitikere til et lokalt arrangement som på denne dag på den nye kunstgræsbane i Ryomgård, hvor politikere på tværs af partiskel og andre forskelligheder optrådte på et fælles hold i kamp mod et hold af Old Boys fra den lokale klub IF Midtdjurs.

Før den nye bane blev givet fri, blev der budt velkommen og takket af IF Midtdjurs’ fodboldformand, lokalredaktør Lars Norman Thomsen, som ikke mindst takkede de mange frivillige bag projektet, fonde og andre bidragsydere, som sikrede økonomien, og så de lokale virksomheder med Gerstrøm Entreprenører i spidsen, som med stor ildhu er gået ind i projektet og sikret det bedst mulige resultat.

Inden PUK-udvalgsformand Riber Hog Anthonsen (V) klippede snoren sammen med Ella Koudal Andersen, U12 pigespiller i IF Midtdjurs, talte også bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Hans Mogensen, som kaldte åbningen af kunstgræsbanen for en klog og værdifuld investering for både fodbolden, byen og andre klubber i lokalområdet.

“Det er en investering i fodbolden, i fællesskabet og i sundheden,” sagde Hans Mogensen fra DBU Jylland.

Kronen på værket

Med åbningen af AC Huse Park gik også en drøm i opfyldelse for Djurslands nok mest trofaste fodboldleder, 82-årige Jakob Olesen, som i mere end 60 år har været aktiv som leder i Kolind, Nimtofte og siden 1972 i IF Midtdurs i Ryomgård, og som stadig er klubbens kampfordeler og senest formand for Baneforeningen bag den nye kunstgræsbane.

“Det er en sejr for Jakob Olesen, og det her er kronen på værket,” sagde Lars Norman Thomsen i sin velkomst.

Frivillige fra IF Midtdjurs har gennem tre år arbejdet med at muliggøre anlæggelsen af kunstgræsbanen, som er blev støttet med midler fra Sparekassen Midtdjurs Fonden, La Cour Fonden, Sparekassen Djursland og Djurslands Bank samt Syddjurs Kommune, som også modtog stor anerkendelse for arbejdet med at realisere kunstgræsbanen.

“Sådan en bane har vi drømt om i mange år. Især træningsmæssigt er det alle tiders, fordi man nu kan træne hele året rundt og holde spillerne i gang hele året. Det giver sikkert bedre fodboldspil,” siger Anders Stegger, som tidligere i 25 år har været ungdomstræner i klubben.

“Vi glæder os meget til at spille på den nye kunstgræsbane. Vi er rigtig mange piger, som spiller fodbold i IF Midtdjurs,” siger U12 spiller i IF Midtdjurs Mira Dalby. Hun kan snart bruge banen sammen med sine veninder, når alle IF Midtdjurs ungdomsspillere mellem 10 og 15 år bliver inviteret til Teknisk Fodboldakademi hver anden fredag mellem kl. 16 og 18. IF Midtdjurs har i forvejen et målmandsakademi for klubbens unge målmænd blandt drenge og piger.

Borgmester i målet

Byrådet i Syddjurs mødte talstærkt op til åbningen af AC Huse Park, men der var grænser for venligheden, for politikerne blev slået med 4-2 efter 2-1 ved pausen af IF Midtdjurs Old Boys 50 med anfører Børge Rasmussen i fin målform og med Tom Kristensen med sin kattepote-teknik til at lægge sukkerballerne for sine medspillere. Thomas Gudumlund med to, Tom Kristensen og Børge Rasmussen på et godt opspil fra Frank Thomsen scorede IF Midtdjurs’ mål.

Byrådet stillede op med borgmester Ole Bollesen som en sikker sidste skanse inden andre borgmesterpligter kaldte ham ud til andre opgaver i halvlegen. Kampens eneste kvinde, Mette Foged fra Alternativet, viste fin spilforståelse og havde en god afslutning efter at Michael Stegger Jensen, som havde samlet holdet af politikere, havde udlignet til 2 - 2. Politikernes første mål blev scoret af Jørgen Ivar Brus Mikkelsen fra Venstre som afsluttede resolut tæt under mål, da han fik bolden fra Morten Sig Henriksen fra SF efter en længere dribletur på venstrefløjen. Holdet af politikere blev fra sidelinjen coachet af Jan Fischer, som er formand for sundheden i Syddjurs Kommune, og som især i 2. halvleg piskede sin kolleger fremad på banen med tilråb fra sin medbragte megafon.

Men forgæves. Politikerne viste godt samarbejde, men kunne ikke overvinde de rutinerede Old Boys 50 fra IF Midtdjurs.

Publiceret 13 June 2018 23:28