Unge Anel Alagic og de øvrige unge spillere i IF Midtdjurs har to kampe til at få vendt bøtten. Arkivfoto

Unge Anel Alagic og de øvrige unge spillere i IF Midtdjurs har to kampe til at få vendt bøtten. Arkivfoto

Seriefodbold: IF Midtdjurs brændte straffespark og tabte 1-0 i bundopgør

De unge IF Midtdjurs-spillere mangler selvtillid og er for dårlige til at afslutte foran modstanderens mål. Derfor blev det til et 1-0 nederlag i det vigtige bundopgør mod Hadsten SK i Serie 2

Af
Martin Schultz

“De unge spillere gør det godt. Vi spiller en fornuftig kamp, men selvtilliden er forduftet. Den sidste tro på at vi kan afgøre kampene mangler-“

Det siger Klaus Fanø, holdleder i IF Midtdjurs, efter at han sammen med trænerne Jesper Bager og Jens “Elvis” Ring Kristensen så de røde fra Ryomgård tabe udekampen mod Hadsten SK med 1-0 på et mål i 1. Halvleg.

IF Midtdjurs havde en kæmpechance for at udligne midt i 2. halvleg, men selv et straffespark blev ikke sparket i modstanderens mål, og så er det svært at vinde fodboldkampe.

IF Midtdjurs kom ellers til Hadsten fra et feststemt Ryomgård, hvor man fredag eftermiddag kunne åbne byens nye kunstgræsbane på stadionanlægget ved IFM’s klubhus, men feststemningen forduftede i løbet af de 90 minutter på stadion i Hadsten, hvor IF Midtdjurs endnu engang måtte gå fra banen som taber efter at have leveret en godkendt indsats, men uden at score de nødvendige mål.

“Men vi lægger os ikke ned. Og slet ikke til et lokalopgør til sommerfesten i Kolind. Vi satser på at slå Kolind,” siger Klaus Fanø om det forestående top mod bund opgør mellem de to ærkerivaler med KPI i rollen som duks og IFM i rollen som bundprop.

Kolind/Perstrup IF skal fredag aften kl. 19.30 på Kolind Park vinde over gæsterne fra Ryomgård for ikke at lade Randers Freja stikke af med billetten til Serie 1, mens IF Midtdjurs i den meget tætte bundstrid i Serie 2 kan få nyt håb om overlevelse med en sejr over lokalrivalerne fra Kolind.

Mister bolden i opspillet

Hadsten IK scorede ifølge Klaus Fanø på en af deres få chancer i kampen, hvor IF Midtdjurs havde overtaget, men ikke evnede at omsætte mulighederne i mål. Selv ikke midt i 2. halvleg, da gæsterne fik tilkendt et straffespark, da Lasse Danielsen blev kantet i den ene side af feltet.

“Lasse tog selv straffesparket, men afsluttede i sukkerhøjde for målmanden i den ene side af målet. Målmanden havde læst skuddet og sprang til den rigtige side i en ok redning,” siger Klaus Fanø.

Hadsten SK havde bragt sig foran med 1-0 efter 38 minutter på holdets første og eneste chance i 1. halvleg.

“Bolden skulle have været sparket væk, men blev i stedet spillet rundt i forsvaret, hvorefter vi mistede den i opspillet. Bolden blev spillet fladt skråt gennem feltet, hvor en Hadsten-spiller kom i fuld fart i ryggen på Jonas Simonsen og satte en inderside på,” fortæller Klaus Fanø.

Hadsten SK havde også en chance i 2. halvleg, men her var IFM-målmand Troels Gudumlund ude i fuld længde og parerede skuddet med en god redning.

“De unge gutter gør det godt, men vi mangler selvtilliden, når vi skal afslutte. Vi har tre-fire gode chancer i kampen og to af dem skal ind, men bliver afværget af målmanden eller skudt ved siden af. I den anden ende holder vi dem stort set fra at få chancer,” lyder det fra Klaus Fanø.

Comeback til Jonas “Joe Hipster” Simonsen

IF Midtdurs har været hårdt ramt af skader i dette forår, men havde til denne kamp igen Jonas “Joe Hipster” Simonsen tilbage efter en skade i sæsonens anden kampe, og også Tobias Gudumlund var tilbage efter at have været ude et godt stykke tid med en lårskade.

Til gengæld måtte IF Midtdjurs pille anfører og midtbanedynamoen Mikkel Fanø af holdkortet, da det viste sig, at hans rygsmerter var for voldsomme til at kunne gennemføre kampen.

“Anel Alagic og Mikkel Primdahl Sonnichsen knoklede på midtbanen og overstrålede holdets øvrige spillere,” siger Klaus Fanø, som

Alan Djozic vikarierede som anfører i stedet for Mikkels Fanø med den dårlige ryg.

“Cheftræner Jesper Bager roste holdet for at spille en god kamp, men vi er for dårlige foran modstanderens mål. Vi må erkende, at sådan er det. Vi må se, hvad der sker,” siger Klaus Fanø.

Fredag aften kl. 19.30 er det næstsidste chance for at få point, når der kl. 19.30 fløjtes op til lokalopgør mod KPI på Kolind Park.

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

Hadstens SK - IF Midtdjurs 1 - 0 (1 - 0)

Lørdag 9. juni kl. 13.30 på NMT-Byens Arena i Hadsten

Målscorer:

1 - 0 Hadsten SK (38. min.)

Publiceret 12 June 2018 11:45