Debat: Flere penge til tidlig SFO

Af
Michael Skaaning Johansen

folketingskandidat for Det Radikale Venstre i Djurskredsen:

"I Syddjurs Kommune har man politisk vedtaget at vores nye skoleelever rykker i skole til april i tidlig SFO.

Men ligger der en plan fra politisk side for, hvordan den opgave løses bedst muligt? Eller er det bare en spareøvelse?

Jeg er helt enig i, at det giver vores nye skolebørn en hel del, at de kommer i ”skole” tidligere, så de får en tryghed med skolen, inden de rigtigt skal starte op efter sommerferien. Den ide tilslutter jeg mig fuldstændig.

Men jeg står af, når ikke der følger nok penge med til denne øvelse.

Hvorfor sender vi ikke flere penge ud til børnehaverne, så der kan komme en pædagog med fra hver af husene i den korte periode, så børnehaverne laver den bedst mulige overlevering i samarbejde med skolerne?

Hvorfor giver vi ikke flere penge til skolerne, så der kan komme flere ressourcer med ned til den her gruppe børn. I dag har den nye klasselærer kun en time om ugen sammen med børnene, det burde være en time om dagen.

Jeg håber meget på, at vores folkevalgte i det nye budget vil lægge flere penge af til tidlig SFO, så vi sikrer, at den her gruppe af børn får den tryghed, nærvær og læring, som de har brug for.

Vores børn er den vigtigste ressource, vi har, så ikke spare flere penge på dem. Invester i dem i stedet for, så vi sikrer, at de får den bedste start på deres skoleliv."

Publiceret 24 May 2018 09:21

SENESTE TV