Kasper Høegh Therkildsen (ungdomsbillede) kan fortsat på sine gamle dage brillere med detaljer, som kun han magter. Arkivfoto

Kasper Høegh Therkildsen (ungdomsbillede) kan fortsat på sine gamle dage brillere med detaljer, som kun han magter. Arkivfoto

Seriefodbold:

'Gamle' Kasper Therkildsen flugtede bold i mål over en halv banelængde

Et veloplagt Kolind-Perstrup IF-hold slog Vorup FB med 4-2 og holder snor i Randers Freja i toppen af Serie 2

Af
Martin Schultz

Kolind/Perstrup IF hænger på i jagten på oprykning og fik genrejst sig efter Kristi Himmelfartsdags 5-2 blamage mod topholdet Randers Freja, da de orange tirsdag aften på Kolind Park satte Vorup FB på plads med en sikker 4-2 sejr efter 3-1 ved halvleg i Serie 2.

”Vi var i kontrol gennem hele kampen og fik revancheret den ringe indsats på den kollektive offday mod Randers Freja forleden,” siger KPI-træner Thomas Zacher Sørensen, som på den lune forsommeraften igen så sit hold folde sig ud med godt fodboldspil.

Med sejren ligger Kolind/Perstrup IF lige i hælene på Randers Freja i toppen af Serie 2. Med sejren over Vorup FB blev gæsterne holdt ude af topkampen, som mere og mere ligner en duel mellem Kolind/Perstrup IF og Randers Freja, som søndag hentede tre point med en 4-2 sejr over IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion.

Straffespark og mål efter klumpspil

Kolind/Perstrup IF sad ifølge træner Thomas Zacher Sørensen fuldstændig på kampen fra start, og allerede efter fem minutter kom hjemmeholdet foran, da Martin Holm Hansen blev spillet i dybden i højre side og derefter sendte et følt indlæg henover to modstandere til bagerste stolpe, hvor den rutinerede måltyv Mikkel Friis Stær stod klar til at heade bolden i kassen til 1-0.

Kolind/Perstrup IF kom foran med 2-0, da en anden af hjemmeholdets ”gamle” drenge, kantspilleren Kasper Høegh Therkildsen, opsnappede en bold midt på banen.

”Kasper stod nogle meter fra buen midt på banen og sparkede første gang, så bolden i en høj bane sejlede over målmanden og ramte jorden inde i målet og sprang op i nettaget. Et rigtig flot mål,” siger Thomas Zacher Sørensen.

”Vi fortsatte vores pres og spillede rigtig godt. Vi kørte bolden rundt og kom også bag Vorup FB's forsvar, da der efter 35. minutter blev dømt straffespark imod os. Vorup FB angreb i vores venstre side, og det kom til en duel i feltet ved baglinjen, hvor vores midterforsvarer Sebastian Konrad efter dommerens mening gik for hårdt til kroppen af en modstander,” siger Thomas Zacher Sørensen om Vorups reducering til 2-1 på straffesparket.

Men Kolind/Perstrup IF slog hurtigt igen og kunne gå til pausen med en 3-1 føring, efter at Rasmus Bisgaard i det 37. minut taklede og skød sig gennem en klump af modstandere.

”Det var en gang klumpspil, men ind kom bolden til 3-1”, siger Thomas Zacher Sørensen om Rasmus Bisgaards scoring til 3-1.

Overlevede at spille ni mod elleve

I pausen blev man i Kolind-lejren enige om at fortsætte hvor man slap, men Vorup FB fik rystet hjemmeholdet et par minutter ind i 2. halvleg, da gæsterne scorede efter et hjørnespark, som blev sendt tæt ind under mål.

”Så skulle vi lige finde os selv igen, og i det hele taget blev kampen lidt mere hektisk. Som kampen skred frem, blev spillerne trætte i varmen og begyndte at tage forkerte beslutninger,” mener Thomas Zacher Sørensen.

Men der blev skabt ro i hjemmeholdets rækker, da indskiftede Benjamin Lahn Sørensen scorede til 4-2, da Nickolaj ”Myre” Martinsen midt på banen læste spillet godt og kom imellem Vorups opspil. ”Myre” spillede bolden videre til Rasmus Bisgaard, som spillede Benjamin Lahn Sørensen i dybden til 4-2 scoringen.

”Vi sad på spillet i resten af kampen. Det var fortsat en hektisk kamp med en del tju-bang fodbold. Vi fik to hårdt dømte udvisninger sidst i kampen, hvor Rasmus Bisgaard og Mikkel Møller måtte ud i ti minutter for at sparke bolden væk. Men vi overlevede også at spille ni mod elleve i de sidste minutter og fik rejst os efter den ringe kamp mod Randers Freja,” siger Thomas Zacher Sørensen.

På Kolind/Perstrup IF's hold var der sæsondebut til Andreas Brus Mikkelsen, som for nylig er vendt hjem fra en længere rejse og fik et indhop de sidste 20-25 minutter.  Mikkel Friis Stær måtte lade sig udskifte kort ind i 2. halvleg med en fiberskade.

”Daniel Bagger Pedersen og Nickolaj ”Myre” Martinsen arbejde godt og hårdt på midtbanen, og Sebastian Konrad gjorde det også godt i sit samspil med Marc Pedersen i midterforsvaret,” siger en tilfreds KPI-træner Thomas Zacher Sørensen.

Kolind/Perstrup IF spiller sin næste kamp Pinsemandag kl. 16.00, når Hammel GF kommer på besøg på Kolind Park.

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

Kolind/Perstrup IF - Vorup FB 4-2 (3-1)

Tirsdag 15. maj kl. 19.00 på Kolind Park

Målscorere:

 • 1 - 0 Mikkel Friis Stær (5. min.)
 • 2 - 0 Kasper Høegh Therkildsen (15. min.)
 • 2 - 1 Mads Ammitsbøll Sørensen (35. min. straf.)
 • 3 - 1 Rasmus Bisgaard (37. min.)
 • 3 - 2 Tobias Balle (47. min.)
 • 4 - 2 Benjamin Lahn Sørensen (65. min.)

Kolind/Perstrups holdopstilling:

 1. Andreas Brus Mikkelsen
 2. Benjamin Lahn Sørensen
 3. Daniel Bagger Pedersen
 4. Kasper Høegh Therkildsen
 5. Magnus Bisgaard Hansen
 6. Marc Pedersen
 7. Martin Holm Hansen
 8. Mikkel Stær
 9. Mikkel Damgaard Møller Jensen
 10. Nickolaj Martinsen
 11. Rasmus Bisgaard
 12. Rasmus Trend Mogensen

Publiceret 16 May 2018 11:23