Flemming Hansen (i forgrunden). Foto: Lars Norman Thomsen

Flemming Hansen (i forgrunden). Foto: Lars Norman Thomsen

Efterlysning:

Hvad får et barn til at skifte skole?

Tidligere byrådsmedlem Flemming Hansen efterlyser mere konkret viden

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den gamle lokalpolitiske cirkushest Flemming Hansen, der forlod byrådet ved årsskiftet, følger fortsat sin tidligere kollegers arbejde på tætteste hold.

Ved onsdagens byrådsmøde efterlyste Flemming Hansen i spørgetiden konkret viden om, hvad der får et barn til at skifte skole.

For eksempel fra en folkeskole til en privatskole eller fra en folkeskole til en anden folkeskole i henhold til det frie skolevalg.

“Jeg efterlyser et spørgskema eller andet, som forældrene skal besvare. Jeg vil gerne være med til fremtidssikre vores skoler. Derfor er det vigtigt at vide hvorfor, hver gang, der sker et skoleskift,” sagde Flemming Hansen.

“Der bliver allerede nu fulgt op på det, men vi kunne godt gøre det mere systematisk,” svarede formand for Udvalget for Familie og Institutioner Kirstine Bille (SF).

“Yderst relevant spørgsmål,” lød det fra Enhedslistens Jesper Yde Knudsen. “Da jeg sad i skolebestyrelsen på Rønde Skole, indførte vi en fast procedure ved skoleskift.”

Mon ikke det bliver et tema i Udvalget for Familie og Institutioner på et af de kommende møder, så der bliver indført en fast procedure, som det er op til de enkelte skoleledelser og skolebestyrelser at følge hver gang, der sker et skoleskift.

Publiceret 26 April 2018 09:16

SENESTE TV