Fiskeri:

Sildedage som optakt til sæsonen

Få en snak om sild, filetering, plankning og meget mere

Lige nu er der sild i Randers Fjord, rigtig mange sild. De er inde for at gyde, men der er sild nok til, at folk fra nær og fjern kan få nogle gode friluftsoplevelser på og ved fjorden. Heldigvis får mange af sildene gydt og på den måde sikret næste generation.

Kyst og fjordcentret markerer vanen tro sæsonstarten med sildedage den sidste weekend i april, som i år er forlænget med en fredag, nemlig fra fredag 27. til søndag 29. april kl. 10-17.

Igen i år vil det være muligt at få sig en snak om sild, filetering, plankning, saltning, grillning og røgning. Der er smagsprøver - og samtidig en oplagt mulighed til selv at prøve lykken – også for dem der aldrig har prøvet det før. Lån en fiskestang – gå en tur ned til fjorden – fang nogle sild og bring dem tilbage til Fjordcentret – her vil du under kyndig vejledning få hjælp til det hele.

Jollerne er klar

Jollerne er klar til mange slags oplevelser - både for dem, der vil fiske, og dem der 'bare' vil sejle en tur på den smukke fjord. Svanerne er fantastiske flotte, som de kommer brusende på fjorden, og strandskaderne laver flotte flyveopvisninger samtidig med, at de 'snakker' højlydt.

Der tages forskud på sildedagene med tre aftensejladser i uge 17, dvs i dagene 23.-26. april. Her vil det være muligt sammen med en af Fjordcentrets guide at sejle med ud på fjorden for at forsøge at fange sild. Der er joller, redningsveste og fiskestænger. Man må naturligvis gerne medbringe sit eget grej. Fisketegn er påkrævet for alle voksne, undtaget pensionister, og en madpakke er altid godt. Arrangementet begynder med en grundig introduktion og fordeling i jollerne, derefter to timers fiskeri, og så slutter det hele med at joller og fisk renses tilbage på Fjordcentret.

Tilmelding nødvendig

Det er nødvendigt at tilmelde sig fisketurene på tlf. 86 48 96 85. Det er også på det nummer, at man kan få flere oplysninger.

Skrubbelauget og Naturcentret har generalforsamlinger onsdag 25. april med start henholdsvis kl. 19 og 19.30. gs

Publiceret 25 April 2018 12:00