Kirstine Bille overvejer seriøst at opstille til EU-Parlamentsvalget i 2019. Foto: Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille overvejer seriøst at opstille til EU-Parlamentsvalget i 2019. Foto: Lars Norman Thomsen

EU-Parlamentsvalg:

Kirstine Bille overvejer EU

Den tidligere Syddjurs borgmester er blevet opfordret til at opstille til EU-Parlamentsvalget i 2019

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kirstine Billes frivillige afgang som SFs folketingskandidat i Djurskredsen gør det aktuelt at spørge hende, hvad hun så tænker om sin politiske fremtid. Lokalpolitisk havde hun sin stjernestund som SF-borgmester i årene 2010-2013, og en reprise ser meget svær ud.

Læs: Politik: Kirstine Bille skipper drømmen om Christiansborg

Bille: “Christiansborg lokker ikke så meget mere”

Det er ingen hemmelighed, at Kirstine Bille altid har følt sig tiltrukket af arbejdet i EU. For nuværende har hun engageret sig som næstformand i Kommunernes Landsforenings internationale udvalg.

Hun har de seneste 8 år deltaget i dette arbejde herunder haft plads i EUs Regionsudvalg (Committee of the Regions). Hun fortsætter i dette udvalg og således også arbejdet i det underudvalg, der rådgiver EU kommissionen om naturressourcer, landbrug, landdistriktsudvikling, fiskeri og turisme.

Så det er nærliggende at spørge hende, om det EU-vejen hun vil gå politisk?

“Jeg har fået flere opfordringer fra mennesker i SF, der gerne ser, at jeg bliver kandidat ved valget til Europa-Parlamentet i 2019, og jeg vil ikke afvise tanken. Du må gerne skrive, at jeg seriøst overvejer det.”

Valget til Europa-Parlamentet skal afholdes 23.-26. maj 2019.

Danmark har i dag 13 medlemmer af EU-Parlamentet. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet sidder på hver tre mandater, De Radikale har to, mens Venstre, SF, Konservative og Folkebevægelsen mod EU er repræsenteret af et medlem hver.

Endvidere er Rikke Karlsson (tidligere DF) løsgænger.

Auken spidskandidat

SF's nuværende parlamentsmedlem er veteranen Margrete Auken, 73, og hun genopstiller til valget i 2019 som partiets spidskandidat. Kirstine Bille vil altså blive placeret i Aukens kølvand.

“EU bliver mere og mere vigtig, og det gælder på en lang række områder: miljø, kriminalitet, økonomi og mange flere, hvor de enkelte lande ikke kan løse de store opgaver og udfordringer selv,” siger Kirstine Bille.

Hun er med i SF's landsledelse, der har partiformand Pia Olsen Dyhr siddende ved bordenden. Om det er partiformanden, der har opfordret Kirstine Bille til at kigge mod EU, vil hun ikke afsløre.

“Jeg har talt med flere i landsledelsen, og lige nu overvejer jeg som sagt min situation."

Publiceret 25 April 2018 11:30

SENESTE TV