Jan Kjær Madsen: Foto: Tommy Loberg Jøns

Jan Kjær Madsen: Foto: Tommy Loberg Jøns

Før borgermøde tirsdag:

Sikke en omgang symbolpolitik fra Socialdemokraterne

Det radikale Venstres Jan Kjær Madsen er tosset over, at Socialdemokratiet skyder med skarpt imod hans parti og SF for at være tilhængere af nyt tankanlæg ved Hornbjergvej i Hornslet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det radikale Venstres Jan Kjær Madsen er normalt en besindig mand, men forud for tirsdag aftens borgermøde i Hornslet Fritids- og Kulturcenter om Lokalplan 410, der handler om etablering af ny Netto dagligvarebutik og tankanlæg ved Hornbjergvej i Hornslet og som nu er i høring, er han blev godt gal i skralden på Socialdemokratiet.

Læs også: 

Før borgermøde tirsdag: S siger nej tak til tankstation i Hornslet

"Det er et billigt tricks, at Socialdemokratiets Ole Hansen og Jan Fischer beskylder Det radikale Venstre og SF for at se stort på drikkevandsinteresserer i jagten på at få erhvervsliv til Hornslet," siger Jan Kjær Madsen.

Det er på ingen måde tilfældet, understreger han.

"Hvis Socialdemokratiet havde læst på lektien, ville i hvert fald de tidligere byrådsmedlemmer med Jan Fischer i spidsen kunne huske, at de stemte for en Kommuneplan for små fire måneder siden. En Kommuneplan, der åbner op for at etablere dagligvarebutik med tilhørende tankanlæg præcis, som en dagligvarekæde har ansøgt om, i det pågældende område i Hornslet," forklarer en vred Jan Kjær Madsen.

"Radikale Venstre og SF har valgt at tage højtideligt, hvad vi stemte ja til i december 2017 modsat Socialdemokratiet. Det, der jo er tale om, er, at lokalplanforslag 410 er sendt i høring, så borgere, foreninger, erhvervsliv, vandværk og andre kan forholde sig til forslaget og komme med indsigelser. Det hedder borgerinddragelse på moderne dansk, og det var, som jeg husker det, et af de ord, som gik igen og igen i Socialdemokratiets valgoplæg op til Kommunalvalget."

Jan Kjær Madsen bemærker, at Socialdemokratiets Christian Haubuf i foråret 2017 også var formand for et såkaldt §17.4-udvalg om netop borgerinddragelse.

"Det har byrådsgruppen måske glemt i sit billige forsøg på at lave symbolpolitik."  

Vil Socialdemokratiet egentlig borgerinddragelse?

Lokalplanforslag 4010 rummer mulighed for etablering af en tankstation på et drikkevandsfølsomt område, nabo til Jem&Fix, men Jan Kjær Madsen forsikrer, at han ikke vil stemme for, at der skal ligge en tankstation i området.

"Nu er tankanlæg ikke det værste, fordi sikringen med beton gør det nærmest umuligt, at der kan ske forurening, men der kan selvfølgelig vælte en tankbil, og så er uheldet ude," siger Jan Kjær Madsen.

"Men det bliver spændende at høre fra Socialdemokratiet, om partiet nu begynder at tage fat på de andre områder i Syddjurs, hvor virksomheder har etableret sig nær ved et drikkevandsreservoir, og meget tættere end det vil blive tilfældet i Hornslet."

"Jeg vil også godt vide, hvad Socialdemokratiet mener, når de siger borgerinddragelse. Betyder det reelt, at de kun gider at læse høringssvar, hvis de på forhånd er positiv stemte overfor et lokalplanforlag. I den aktuelle sag er det ikke kun tankanlægget, der er er problemet for Socialdemokratiet,  men også at der kommer en Netto butik til byen. Det har Jan Fischer givet udtryk for på de sociale medier, og det kunne være interessant at vide, om det dækker hele byrådsgruppens holdning."

Jan Kjær Madsen havde egentlig planlagt at skulle køre med sin søn til fodbold tirsdag aften, men Socialdemokratiet har hængt en rød klud op foran ham, og derfor kommer han til borgermødet i Hornslet Fritids- og Kulturcenter.

 

Publiceret 24 April 2018 16:25

SENESTE TV