Casper Stylsvig Bæksted, tidligere med i superligatruppen i AC Horsens, scorede på hovedstød til 2-0 for FC Djursland i lørdagens kamp. Foto: AC Horsens

Casper Stylsvig Bæksted, tidligere med i superligatruppen i AC Horsens, scorede på hovedstød til 2-0 for FC Djursland i lørdagens kamp. Foto: AC Horsens

Seriefodbold:

Drømmestart blev til gyserafslutning for FC Djursland

FC Djursland havde Silkeborg KFUM i knæ med 3-1 få minutter før tid, men blev hentet i en nervepirrende afslutning i 3-3 opgør

Af
Af Martin Schultz

For anden lørdag i træk satte FC Djursland en to måls føring over styr, da hajerne lørdag eftermiddag på hjemmebane på HSM Arena i Grenaa tog imod oprykningsfavoritterne fra Silkeborg KFUM.

”Det var næsten som et deja vu,” sagde FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, efter at han lørdag havde set sit hold blive indhente til slutresultatet 3-3 mod Silkeborg KFUM. Forrige lørdag var FC Djursland foran med 2-0, men tabte med 4-2 til Aabyhøj IF på tre mål i kampens døende minutter.

”Vi var enormt skuffede efter kampen, fordi det var en sejr, som blev til uafgjort. Men vi skal ikke surmule, for vi skal videre. Vi har et urutineret hold med mange ganske unge spillere, og Silkeborg KFUM gav alt hvad de havde af mental styrke og erfaring i den her kamp,” siger Robert Sørensen, som så Silkebord KFUM stille op med blandt andet den tidligere Silkeborg IF anfører Frank Hansen, divisionsspillerne Patrick Bang Nielsen og Nicolaj Johansen, og som i 2. halvleg satte den tidligere superligaback Christopher Poulsen på banen.

 

Scorede med et saksespark

FC Djursland fik en drømmestart på kampen på HSM Arena, hvor omkring 300 tilskuere i dejligt solskinsvejr var mødt frem til kampen mod en af rækkens på papiret stærkeste hold.

”Vi var opsatte på at vaske pletten fra kampen mod Aabyhøj IF væk, og vi fik en rigtig god start, da Lasse Lund Storvang efter 9 minutters spil scorede med et fantastisk flot saksespark på en returbold i luften Kristian Kaaghs oplæg efter at vi havde trykket modstanderen i bund,” fortæller Robert Sørensen.

Og kun fire minutter senere blev det 2-0, da Casper Stylsvig Bæksted, som afløste den karantæneramte Emil Bjerre Busk i midterforsvaret, headede bolden i mål efter et hjørnespark.

”Vores forsvar fungerede rigtig godt, og derfor var det ærgerligt, at vores back Jesper Sørensen måtte udgå efter 38 minutter, men vi havde chancen for at komme på 3-0 kort før pausen, da Lasse Lund Storvang brændt en kæmpechance,” fortæller Robert Sørensen.

”Ligesom i kampen mod Aabyhøj IF, hvor vi også var foran med 2-0 og kunne have lukket kampen, er det vigtigt, at vi lærer af afgøre kampene i vores gode perioder.”

Som en groggy bokser

Efter pausen fik Silkeborg KFUM reduceret 11 minutter ind i 2. halvleg, da målmand Christian Rygaard ikke så for godt ud, da et indlæg blev sparket over i det bagerste rum.

”Efter den scoring så vi noget ”shaky” ud, og Silkeborg KFUM, som ikke havde haft de store chancer, fik momentum og en tro på, at der kunne komme ind i kampen,” siger Robert Sørensen.

Men FC Djursland lagde på ny afstand til modstanderen, for Lasse Lund Storvang blev dobbelt målscorer, da han i det 64. minut i et godt opsat angreb slap fri og scorede fladt i det lange hjørne til en 3-1 føring.

”Nu blev der arbejdet på Silkeborg KFUM's bænk og træner Claus Christiansen var dybt nede i værktøjskassen, og det hold har rutinerede spillere, som kan tage ansvar. Til gengæld blev vi dårlige og kom til at stå for langt tilbage, og i den periode af kampen virkede vi nærmest som en groggy bokser,” fortæller Robert Sørensen

I kamp mod Fuglebakken KFUM tirsdag

I det 87. Minut var det den tidligere superligaspiller og SIF-anfører Frank Hansen, som slog en god bold ind i FC Djurslands felt, hvor gæsternes store stopper Mathias Svarre Lindegaard var rykket med frem og fik snittet bolden ind i det lange hjørne med et dygtigt udført hovedstød.

”Bagud med 3-2 og få minutter tilbage gik der gummiben i vores spil. Vi var ikke kompakte og tætte nok i organisationen, og minuttet efter fik Patrick Bang Nielsen udlignet til 3-3. Vi så skidt ud, og vi er et enormt grønt og uerfarent hold, så jeg frygtede, at vi kunne ende med at tabe kampen,” siger Robert Sørensen.

Men FC Djursland holdt skansen og fik trods alt et point ud af det vigtige opgør.

”Vi spillede de første 87 minutter lige efter bogen, og vi skabte rigtig mange chancer. Vi skal bare blive bedre til at lukke kampen i vores gode perioder. Vi kunne have stået med 9 point efter tre kampe, for vi var både mod Aabyhøj IF og Silkeborg KFUM foran indtil få minutter før tid. Det må vi arbejde videre med. Nu har topholdene syv point og vi har fire point. Vi skal kikke indad og tage en kamp ad gangen,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland skal allerede i ilden igen tirsdag aften, når den udsatte kamp mod Fuglebakken KFUM bliver spillet på Højlyngen i Aarhus V.

”Omkring halvdelen af Fuglebakken KFUM's hold er gamle Grenaa IF eller FC Djursland spillere. De vil være meget opsatte og jeg ser frem til et intenst og spændende opgør,” siger Robert Sørensen.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

FC Djursland - Silkeborg KFUM 3 - 3 (2 - 0)

Lørdag 21. april kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

 • 1 - 0 Lasse Lund Storvang (9. min.)
 • 2 - 0 Casper Stylsvig Bæksted (13. min.)
 • 2 - 1 Mathias Lindegaard (56. min.)
 • 3 - 1 Lasse Lund Storvang (64. min.)
 • 3 - 2 Mathias Lindegaard (87. min.)
 • 3 - 3 Patrick Bang Nielsen (88. min.)

 

 FC Djurslands holdopstilling:

 1. Christian Rygaard
 2. Jesper Sørensen
 3. Jacob Munk Christensen
 4. Felipe Soares
 5. Kristian Kaagh
 6. Lasse Lund Storvang
 7. Søren Koch Østergaard
 8. Rasmus Møller
 9. Janus Tranæs Didriksen
 10. Rasmus Brasch
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Niklas Søgaard
 13. Christian Rytter Fløjborg
 14. Mauricio Held

Publiceret 23 April 2018 07:36

SENESTE TV