Seriefodbold:

Dommerfejl rystede KPI i målløst opgør mod Langaa IK

Kolind/Perstrup IF overvejer at indgive en protest efter, at holdet fik annulleret et mål på straffespark i 0-0 kampen mod Langaa i IK på kunstgræs i Tirstrup

Af
Af Martin Schultz

En formentlig klar dommerfejl overskyggede ifølge KPI-træner Thomas Zacher Sørensen alt andet på og udenfor kunstgræsbanen på Tirstrup Idrætsefterskole, da Kolind/Perstrup IF lørdag eftermiddag mødte Langaa IK i Serie 2.

Kampen endte 0-0, men episoden efter godt en halv times spil i 1. halvleg rystede i den grad hjemmeholdet, at holdet aldrig fandt tilbage til sit eget spil.

”Vi spillede i undertal efter at Mikkel Stær havde fået en advarsel og blev udvist i ti minutter, da Martin Holm Hansen på et indlæg fra siden tog bolden til sig og var alene med målmanden, da han blev hægtet bagfra af en forsvarsspiller,” fortæller Thomas Zacher Sørensen.

”Dommeren dømte korrekt straffespark, som Mikkel Møller scorede stensikkert på. Men dommeren annullerede målet, angiveligt fordi en af vores spillere var løbet ind i feltet inden straffesparket blev eksekveret. Derefter lagde han bolden på kanten af feltet og dømte indirekte frispark til Langaa IK,” fortæller Thomas Zacher.

”Jeg mener, at et straffespark skal sparkes om, hvis man scorer og en medspiller løber for tidligt ind i feltet. Brænder man straffesparket, skal der dømmes frispark til modstanderen, fordi så kan en spiller, som løber for tidligt ind i feltet, få fordel af situationen,” siger Thomas Zacher Sørensen, som nu vil overveje, om Kolind/Perstrup IF skal nedlægge en protest.

Dommeren var tilsyneladende selv i tvivl om reglerne, for han var ude og diskutere situationen med linjevogteren. Ifølge Thomas Zacher Sørensen erkendte dommeren også sin fejl efter kampen.

Spillerne var ophidsede og forvirrede

Kolind/Perstrup IF har fået en fin start på forårssæsonen med to sejre over Vorup FB og Hammel GF uden at modstanderne har scoret.

Topholdet havde håbet at få eget græs under støvlerne til kampen mod Langaa IK, men hjemmebanen Kolind Park var stadig lukket, så kampen blev spillet på Tirstrup Idrætsefterskoles kunstgræsbane.

”Langaa IK er et godt hold, og det var en lige kamp indtil den episode efter en halv time, hvor der blev dømt straffespark og målet annulleret. Spilleren, som begik straffespark, blev udvist med gult kort i ti minutter, fordi han brokkede sig over afgørelsen,” fortæller KPI-træner Thomas Zacher Sørensen.

”Men dommerens afgørelse bragte os ud af fatning. Spillerne var ophidsede og forvirrede. Det gik ud over vores spil i resten af kampen. Vi havde bolden mest i 2. halvleg, og havde nogle få løse chancer, men ikke store åbne chancer. Det skal dog siges, at Langaa IK fik annulleret et mål for offside i 2. halvleg.”

Målmand ude i seks uger

Kolind/Perstrup IF holdt nullet for tredje kamp i træk, og selvom det ikke blev til en sejr mod Langaa IK, så ligger holdet i toppen af rækken med 7 point efter tre kampe.

Selv uden holdets faste målmand André Ørgaard i buret er der ikke gået mål ind, så den unge målmand Rasmus Trend Mogensen, som egentlig spiller i marken på Serie 4-holdet, har holdt buret rent de sidste to kampe.

”André Ørgaard er ude de næste seks uger, efter at en scanning på sygehuset har vist, at han har beskadiget sin milt i vores første kamp mod Vorup FB. Men Rasmus har gjort det godt,” fortæller Thomas Zacher Sørensen, som også måtte se bort fra en skadet Kasper Holm Hansen til kampen mod Langaa IK.

På grund af kampens turbulente forløb fik spillerne slet ikke stemt om, hvem der skulle være kampens spiller, men træner Thomas Zacher Sørensen fremhæver Sebastian Konrad for en god indsats.

Kolind/Perstrup IF skal i sin næste kamp møde Hadsten IK. Det sker søndag kl. 13.30 på udebane i Hadsten.

Kampfakta:

Serie 2, Pulje 17

Kolind/Perstrup IF - Langaa IK 0 - 0 (0 - 0)

Lørdag 14. april kl. 16.00 på Tirstrup Kunstgræsbane

Kolind/Perstrup IF's holdopstilling:

 • Daniel Bagger Pedersen
 • Kasper Høegh Therkildsen
 • Magnus Bisgaard Hansen
 • Marc Pedersen
 • Martin Holm Hansen
 • Mikkel Stær
 • Mikkel Damgaard Møller Jensen
 • Nickolaj Martinsen
 • Nicolai Christensen
 • Rasmus Bisgaard
 • Rasmus Meyland
 • Rasmus Trend Mogensen
 • Sebastian Konrad
 • Simon Brouer

 

Publiceret 16 April 2018 15:05

SENESTE TV