FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen måtte se en 2-0 føring smuldre totalt i lørdagens udekamp mod Aabyhøj. Foto: Martin Schultz

FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen måtte se en 2-0 føring smuldre totalt i lørdagens udekamp mod Aabyhøj. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold:

FC Djursland satte 2-0 føring over styr i hektisk afslutning

FC Djursland blev reduceret til 9 mand i slutfasen og tabte på tre mål i de døende minutter i 4-2-nederlag til Aabyhøj IF i Jyllandsserie 1-kampen på udebane

Af
Af Martin Schultz

”Jeg må sige, at set som enkeltstående kamp har jeg aldrig i mine 22 år som træner ærgret mig så meget over et nederlag. Vi burde have vundet. Vi førte med 2-0 til midt i 2. halvleg og var fuldstændig i kontrol med kampen. Men nogle forkerte beslutninger, som gav et rødt og et gult kort, vendte kampen, så vi helt selvforskyldt tabte med 4-2.”

Det siger en skuffet FC Djursland træner Robert Sørensen, efter at han lørdag eftermiddag så sit hold tabe med 4-2 mod Aabyhøj IF efter at have ført med 1-0 ved pausen.

”Der burde aldrig have været tvivl om udfaldet af kampen. Men vi bliver nødt til at kikke indad, for det var vores egen skyld. Det skal vi lære af, og vi skal være mere kyniske,” siger Robert Sørensen, som så Kristian Kaagh brænde en kæmpechance kort efter at den dobbelte målscorer Lasse Lund Storvang havde bragt FC Djursland foran med 2-0 midt i 2. halvleg.

”Havde Kaagh scoret til 3-0, så havde vi definitivt lukket kampen. Nu fik Aabyhøj IF i stedet reduceret, og så må man sige til hjemmeholdets ros, at de greb chancen, da den bød sig,” siger Robert Sørensen.

Lasse Lund Storvang dobbelt målscorer

På en ujævn bane på Aabyhøj Stadion fik FC Djursland en udmærket start og havde to store chancer, inden Kristian Kaagh i det 14. minut ved et godt indlæg blev holdt og revet i trøjen, så dommeren dømte straffespark.

Lasse Lund Storvang tog bolden og satte den sikkert i kassen fra 11 meter-pletten.

FC Djursland havde flere gode chancer i resten af halvlegen, og selv om Aabyhøj IF også havde sine chancer, så var det mest på skud fra distancen, som målmand Christian Rygaard tog sig af.

”Aabyhøj IF startede 2. halvleg i undertal efter et gult kort i slutningen af 1. halvleg, men vi var ikke i kontrol på samme måde og hjemmeholdet spillede mere direkte og gav os udfordringer i spillet. Men i det 64. minut kom vi på 2-0, da bolden dansede rundt omkring Aabyhøj IF's målstreg og Lasse Lund Storvang satte den sidste fod på til en 2-0 føring. Kort efter fik Kristian Kaagh chancen til at score til 3-0, da han fik dæmpet bolden i feltet og vendte rundt, men sendte afslutningen forbi mål,” fortæller Robert Sørensen.

I stedet startede nedturen for FC Djursland, da FC Djurslands bagkæde stod lidt højt på banen og blev fanget af en aflevering i dybden.

”Det lignende en offside, men vi skal selvfølgelig spille til der bliver fløjtet. En Aabyhøjspiller slap fri, og han blev forsøgt stoppet af Emil Busk med en tackling bagfra, som dommeren takserede til både straffespark og direkte rødt kort.”

En nøglekamp venter på lørdag

Aabyhøj IF reducerede til 2-1 og satte FC Djursland under pres, men gæsterne holdt hjemmeholdet stangen indtil indskiftede Jamil Faizi i det 86. Minut blev dømt offside i en løbeduel.

”Men Jamil valgte den forkerte beslutning at afslutte efter at der var fløjtet, og det udløste et gult kort og ti minutters udvisning. Dermed var vi reduceret til 9 spillere og hjemmeholdet satte os under mere pres og fik udlignet i det 89. minut. Dommeren havde lagt 5 minutter til i tillægstid, og nu fik vores spillere gummiben og Aabyhøj IF satte fuld tryk på sin offensiv med tre angribere. I det 92. minut havde vi 2-3 muligheder for at få clearet bolden, men alligevel fik hjemmeholdet scoret til 3-2. Da vi prøvede at sende spillere frem for at få det ene point, fik Aabyhøj IF øget deres føring til 4-2,” fortæller Robert Sørensen.

”Ros til Aabyhøj IF, som satte ind med et voldsomt pres, da muligheden bød sig, men vi må være klar over, at på det her niveau overlever man ikke at spille med ni mand mod elleve. Det var en kæmpe skuffelse at tabe denne kamp, for indtil midt i 2. halvleg havde vi spillet en fuldstændig perfekt kamp. Men så tog vi de forkerte beslutninger, og det kostede for hele holdet” siger Robert Sørensen, som roser det meste af holdet, og især Søren Koch, Kristian Kaagh, målmand Christian Rygaard, Rasmus Møller og den dobbelte målscorer Lasse Lund Storvang.

”Havde vi vundet, havde vi ligget lunt med seks point efter to kampe. Nu skal vi ud i en alt-eller-intet kamp næste lørdag på hjemmebane mod topholdet Silkeborg KFUM. Taber vi den kamp, er vi bagud med seks point i forhold til Silkeborg KFUM, og så bliver de svære at hente,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Kampfakta

Jyllandsserien1, Pulje 1

Aabyhøj IF - FC Djursland 4 - 2 (0 - 1)

Lørdag 14. april kl. 13.30 på Aabyhøj Stadion

Målscorere:

 • 0 - 1 Lasse Lund Storvang (14. min. straf.)
 • 0 - 2 Lasse Lund Storvang (64. min.)
 • 1 - 2 Frederik Hammershøj (67. min. straf)
 • 2 - 2 Emil Rindom Hansen (89. min.)
 • 3 - 2 Kristian Højlund (92. min.,)
 • 4 - 2 Emil Rindom Hansen (93. min)

Rødt kort til Emil Bjerre Busk (67. min.)

Gult kort til Jamil Faizi (86. min.)

FC Djurslands holdopstilling:

 1. Christian Rygaard

 2. Emil Busk

 3. Jacob Munk Christensen

 4. Kristian Kaagh

 5. Lasse Lund Storvang

 6. Søren Koch Østergaard

 7. Rasmus Møller

 8. Mauricio Held

 9. Janus Tranæs Didriksen

 10. Rasmus Brasch

 11. Casper Stylsvig Bæksted

 12. Niklas Søgaard

 13. Jamil Faizi

 14. Felipe Soares

Publiceret 14 April 2018 22:21

SENESTE TV