Her ses Bedford-bussen årgang 1956, der overtages af Harry Simonsen. Volvoen fra 1961, der udlånes til Grethes Busser, er på værksted for at blive gjort køreklar. Fotos: John Pedersen

Her ses Bedford-bussen årgang 1956, der overtages af Harry Simonsen. Volvoen fra 1961, der udlånes til Grethes Busser, er på værksted for at blive gjort køreklar. Fotos: John Pedersen

Redningsplan:

Stadig damp på de røde veteranbusser

To af de tre røde veteranbusser, som i mange år har været et vartegn for Djursland for fuld Damps aktiviteter er blevet reddet i 11. time.

Bestyrelsen for “dampen” havde ellers besluttet, at køre veteranbusserne i garage for sidste gang, da der ikke længere er økonomi i at holde dem kørende.

Efter forhandlinger med to private aktører er det imidlertid lykkes at få ændret denne “dødsdom” over veteranerne - og forleden kunne formanden for Djursland for fuld Damp, Torben Jensen, så underskrive aftalerne med bussernes redningsmænd.

Den fine røde fladsnudede Volvo årgang 1961 udlånes til Grethes Busser i Vivild og en samarbejdsaftale sikrer, at bussen fortsat vil kunne lejes ud til kørsel med passagerer.

Det var netop Peter Pedersen, indehaver af Grethes Busser, der satte skub i redningsaktionen, da han kontaktede Lokalavisen Folkebladet efter omtale af beslutningen om at opgive veteranbusserne.

Peter Pedersen blev sat i kontakt med Fritz Birk Sørensen, en af kommunens to repræsentanter i bestyrelsen for Djursland for fuld Damp, der stod for de første kontakter med vognmanden fra Vivild.

Det var da også en glad Peter Pedersen, der efter at have sat sit navn på samarbejdsaftalen, kunne se sit ønske om at sikre fortsat kørsel med de populære røde veteranbusser blive til virkelighed.

Voldsom Volvo på gaden

 

Aftalen går ud på, at Djursland for fuld Damp udlåner Volvoen til Grethes Busser, der får fuld dispositionsret over bussen, ligesom al kørsel foregår under busselskabets kørselstilladelse og fulde ansvar.

“Dampen” får de første 1o bookinger årligt til en aftalt favørpris, mens Grethes Busser har de øvrige som deres egen forretning. Busselskabet står for den almindelige vedligeholdelse, mens “dampen” søger at skaffe finansiering til større investeringer, eventuelt i samarbejde med Allingåbro Borgerforening, der gerne ser busserne fortsat være en del af “dampen” og dermed synlige i bybilledet.

Torben Jensen understreger, at der ikke er aftalt noget konkret for dette område med borgerforeningen.

Aftalerne skrives under. Fra venstre Peter Pedersen, Grethes Busser, Harry Simonsen, Ann Møgelvang fra “dampen” og formanden Torben Jensen.

Aftalerne skrives under. Fra venstre Peter Pedersen, Grethes Busser, Harry Simonsen, Ann Møgelvang fra “dampen” og formanden Torben Jensen.

Bedford som vartegn

 

“Dampens” gamle Bedford årgang 1956 overtages af Harry Simonsen, som er en af de lokale medlemmer af CAD Oldtimers, der har hjemme i det gamle pakhus på stationen.

Overtagelsen sker for et symbolsk beløb. Til gengæld forpligter Harry Simonsen sig til at møde op med veteranbussen i forbindelse med arrangementer i Allingåbro som Motorfestival, Heksefest, Havnefest og lignende, ligesom den vil være med som blikfang ved aktiviteter i Djursland for fuld Damps og Oldtimer-museets regi.

Den tredje bus, en langsnudet Volvo overlades til Bushistorisk Selskab/Museum i Skælskør. Bussen afhentes inden 30 dage og uden omkostninger for “dampen”.

På generalforsamlingen i Djursland for fuld Damp tirsdag 17. april kl. 19 på “stationen” i Allingåbro er alle velkomne til at møde op og høre sidste nyt om fremtiden for turistattraktionen, der også omfatter mosebrugscentret i Stenvad.

På generalforsamlingen præsenterer Djursland for fuld Damp et regnskab med røde tal for første gang.

Det sker efter en voldsom nedskrivning af værdien af veteranbusserne med mere end 1,5 millioner kroner.

Netop værdiansættelse af veteranbusserne har været luftet i det offentlige rum, efter erhvervsmanden Paul Busk Jensen, Allingåbro, på generalforsamlingen i borgerforeningen i Allingåbro, oplyste, at han trak sig som medlem af bestyrelsen for Djursland for fuld Damp på grund af en strid om værdiansættelse af busserne.

Formanden Torben Jensen afviste nemlig hans ønske om at påbegynde en nedskrivning af busserne.

"Jeg skriver under på mange regnskaber hvert år. Men her kunne jeg ikke skrive under. Det ville være ulovligt og ansvarspådragende. når jeg vidste, at busserne var fastsat til en alt for høj værdi".

I regnskabet for 2016 er bussernes værdi sat til 1.738.419 kroner.

Til det svarede Torben Jensen Lokalavisen Folkebladet, at alle vidste, at busserne ikke havde den værdi, som var opgivet i regnskaberne gennem flere år. Men at det ikke havde nogen betydning, da det kun var papirtal og ikke rigtige penge.

Formanden for Djursland for fuld Damp udtrykker stor optimisme for fremtidens forud for generalforsamlingen trods de røde tal i regnskabet.

 

 

 

Publiceret 07 April 2018 19:00