Sport:

Hornslet boksebrødre med internationalt format

Tvillingerne Nikolai og Sebastian Terteryan vandt sølvmedaljer ved en stor turnering i Ungarn

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hornslet Bokseklub bruger lige nu meget krudt på at blive klar til Danske Begyndermesterskaber i weekenden 21.-22. april, der afholdes i Hornslet Kultur- og Idrætscenter, men den initiativrige og velfungerende bokseklub får også tid til at sende sine kampboksere til stævner i ind- og udland.

Tvillingbrødrene Nikolai og Sebastian Terteryan, der har armenske rødder, kastede således glans over Hornslet Bokseklub, da de forleden deltog i en stor turnering i Ungarn.

“Nikolai nåede helt frem til finalen efter tre hårde kampe i vægtklassen over 60 kilo, men tabte finalen. Han fik dog en flot sølvmedalje med hjem,” fortæller cheftræner og formand for Hornslet Bokseklub, Arne Lund Christensen.

Nikolai Terteryan er fast med på det danske landshold i kategori U19 A. I sidste weekend deltog han ved de Nordiske mesterskaber, hvor han vandt guld og blev kåret til den bedste bokser i U19-kategorien blandt alle.  Om ikke så længe drager stortalentet til Europamesterskaberne for U19 boksere, hvor målet er medalje og kvalifikation til VM.

Tvillingebroderen Sebastian Terteryan er ligeledes på landsholdet i vægtklassen over 64 kilo. Han deltog også ved stævnet i Ungarn og kom ligesom sin bror helt frem til finalen, som han uheldigt tabte på en skade.

“Sebastian boksede fire kampe på fire dage, så meget flotte præstationer af tvillingerne,” roser Arne Lund Christensen.

Sebastian Terteryan deltager i en international turnering i Spanien i maj.

Brødrene er begge blevet både jyske og danske mestre i denne sæson.

Publiceret 06 April 2018 11:03

SENESTE TV