Seriefodbold:

Ådalen satser benhårdt på oprykning til Serie 3

Højreforsvarer Tobias Mikkelsen scorede to gange, da nedrykkerne besejrede Alliancen i sæsonpremieren

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det var en stor skuffelse får Ådalens spillere og ledere, at sidste sæson sluttede med en nedrykning til Serie 4.

Fraværet af flere stamspillere i længere tid på grund af skader, klubskifter, udenlandsrejser, militærtjeneste mv. kunne truppen ikke bære i længden.

Den gamle Mr. Ådalen, Jan Espensen, blev forud for denne sæson bedt om at vende tilbage til hjertebarnet med det formål at få etableret et tæt samarbejde med trænerduoen Lasse Dahl Sørensen og Kaare Brøgger Sørensen.

Efter en række træningskampe, som bedst kan karakteriseres som en pose blandede bolcher, var det alvor 2. Påskedag, hvor Alliancen gæstede kunstgræsbanen ved Rønde Idrætscenter, som Ådalen havde lejet til opgøret, fordi Syddjurs Kommune havde nedlagt forbud mod at benytte Lime Stadion - og andre kommunale stadions - før efter 16. april.

Ådalen, der har oprykning til Serie 3 som topmål inden sommerferien, lagde godkendt fra land med en 4-1 (4-0) sejr.

"Spillerne tørstede efter en succesoplevelse, fordi det ikke var gået alt for godt i træningskampene, og den fik de meget fortjent," siger Jan Espensen, der er på træningsbanen en gang om ugen plus, at han giver sit besyv med omkring førsteholdet ved kampene og ellers følger andetholdet i Serie 5 med tættekam sammen med en anden Ådalen-veteran, Kaj Sørensen. 

Stærk på standardsituationer

Inden opgøret havde den spillende medtræner, Kaare Brøgger Sørensen, givet sine medspillere et vink om, hvordan standardsituationer som hjørne- og frispark skulle udføres.

Det gav pote ved flere af målene.

Således scorede Tobias Mikkelsen, højre back, de to første mål efter præcise dødboldsserver fra Frederik 'Frede' Sølvsten.

Servespecialisten var tilbage igen efter at have siddet skadet ude i stort set hele efteråret 2017, og den elegante midtbanespiller viste i sæsonpremieren, hvorfor han var hårdt savnet i sidste sæson.

Brødrene Jacob 'Kometen' Andersen og Jonas Andersen dannede frontduoen hos Ådalen, og de blev begge noteret for en scoring inden pausen.

Kaare Brøgger Sørensen leverede oplæg til Jakob, Frederik 'Frede' Sølvsten til Jonas.

"Efter pausen gik vi lidt ned i kadence, og Alliancen fik lov til at reducere, men dejligt med tre point. Det giver selvtillid til de kommende kampe," siger Jan Espensen.

Thomas 'Thunderboots' snart tilbage

Sebastian Emil Meyer Madsen var også tilbage hos Ådalen - som styrmand i forsvaret. Han var inde 'at springe' i efteråret 2017 og spillede kun perifert.

"Dejligt at have både Sebastian og Sølvsten tilbage. 16. april vender også Thomas Høgh 'Tordenstøvle' Mikkelsen tilbage efter en længere udenlandsrejse, og han vil blive en forstærkning til vores midtbane," siger Jan Espensen.

Han egen søn, Mads Klinke Espensen, vender tilbage fra det store udland sammen med 'Tordenstøvle', men trænersønnen er overmandet af rejsefeber og tager snart ud igen.

"Han har dog lovet at spille tre Serie 5 kampe for mig, før han får lov til at drage af sted igen," fastslår det fædrene ophav.

Tobias Mikkelsen, fætter til Thomas Høgh 'Tordenstøvle' Mikkelsen, blev kåret til 'man-of-the-match' i sæsonpremieren, mens målmand Dennis Rytter fik en omgang peber.

Keeperen har passeret de 30, men han har endnu ikke kunnet tage sig sammen til at fri til kæresten, Kathrine, datter af Jan Espensen.

Det kostede fra holdkammeraternes side.

"Det bliver vist op til Kathrine, hvis det skal blive til bryllup. De har kendt hinanden i 15 år nu," lyder det grinende fra Mr. Ådalen.

Rytter kan nå at overraske inden næste kamp, der først spilles tirsdag 17. april mod VH Fodbold på Lime Stadion.

 

Publiceret 04 April 2018 06:00

SENESTE TV